Έφυγε απο τη ζωη σε ηλικια μόλις 47 ετων έναν από τους πιο καταξιωμένους ζωγραφους της νεότερης γενιάς, πεθανε ο Στέλιος Φαϊτάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε από την ζωή σήμερα ο σπουδαίος ζωγράφος Στέλιος Φαϊτάκης σε ηλικία 47 ετών. Πρόκειται για έναν από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, ο οποίος συνδύασε άρτια την βυζαντινή με την κοσμική ζωγραφική.

Μέσα από τα μοναδικά του έργα του σχολιάζει φαινόμενα και καταστάσεις της σύγχρονης εποχής απολαμβάνοντας την διεθνή καταξίωση.

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγήτρια την Ρένα Παπασπύρου στο Γ’ εργαστήριο ζωγραφικής.

Στη σχολή παρακολούθησε και μαθήματα αγιογραφίας, απόφαση που θα αποδειχθεί κομβική αργότερα για την τέχνη του.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως καλλιτέχνης γκραφίτι και άρχισε να καθιερώνεται στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή μετά την παρουσίαση της τοιχογραφίας “Ο Σωκράτης πίνει το κώνειο” στην Μπιενάλε της Αθήνας το 2007.

Η συμμετοχή του στη Μπιενάλε της Βενετίας τού πρόσφερε το άνοιγμα προς μια διεθνή καριέρα και έκτοτε έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις και μουσεία ανά τον κόσμο, από το Παρίσι έως το Κίεβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ