Έσβησε αθορυβα στο νοσοκομειο που νοσηλευόταν ένας απο τους κορυφαίους Έλληνες στιχουργούς που τραγούδια του εχουμε τραγουδήσει ολοι, πέθανε ο Λευτέρης Χαψιάδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 70χρονος Λευτέρης Χαψιάδης, διακεκριμένος στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων, έπασχε από κάποιας μορφής άνοια και μετά από ένα ατύχημα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας pameevro, τις τελευταίες ημέρες της ζωής του είχε προσβληθεί και από κορονοϊό.

Ποιος ήταν ο Λευτέρης Χαψιάδης

O Λευτέρης Χαψιάδης είχε εμπνευστεί και γράψει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, που τραγούδησαν ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Νίκος Ξανθόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Γλυκερία, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλη Τερζή.

Ο Λευτέρης Χαψιάδης συνολικά έγραψε τους στίχους για 622 λαϊκά τραγούδια. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών γράφτηκε σε μια εξαετία, το διάστημα 1983-88. Στην καρδιά του ξεχωρίζει, όπως έχει πει σε συνένετευξή του, το “Κάποια, κάπου, κάποτε”.

Ακόμα, είχε γράψει την επιτυχία “Μία είναι η ουσία”, που ερμήνευσε η Χαρούλα Αλεξίου, το “Φαντασία μου πλανεύτρα” για τον Πασχάλη Τερζή, το “Χαθήκαμε” για τη Γλυκερία και πολλά άλλα αξέχαστα τραγούδια.

Με πληροφορίες απο το alldaynews.gr

Όσο κι αν οι απώλειες γίνονται συνήθεια τον τελευταίο καιρό, με πλήγωσε πολύ Λευτεράκη το φευγιό σου. Σε μια σκληρή, πικρή και δύσκολη εποχή.
Σε ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες. Ωραία λαϊκά τραγούδια βγαλμένα από την ψυχή σου. Ωραία βιβλία βγαλμένα από τη ζωή σου…
Ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια που στάθηκες δίπλα μου και δίπλα στους κοινούς μας φίλους με αγάπη άδολη. Θυμάμαι πάντα τους ξαφνικούς ερχομούς σου από την Πάτρα όταν ήσουν φοιτητής, τις κασέτες με τα ρεμπέτικα (δώρα ανεκτίμητα), τα χρόνια που περάσαμε μαζί με τον Λευτέρη (Παπαδόπουλο) και τον Χρηστάκη (Νικολόπουλο).
Ήσουν δικός μου άνθρωπος και θα μου λείψεις πολύ.
Κουράγιο, Αλέξανδρέ μου!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ