Μετά την Πύλα, οι Αττίλες αποκλείουν και την ελεύθερη Αμμόχωστο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Μανουσάκης

Μεσούσης της διαδικασίας της Νέας Υόρκης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσπαθεί να πείσει τον Αντόνιο Γκουτέρες να διορίσει απεσταλμένο για το Κυπριακό και να φέρει στο τραπέζι τον Ερσίν Τατάρ, οι Αττίλες προχωρούν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του παράνομου σχεδιασμού τους. Μετά την Πύλα, προχωρούν σε έργα αποκλεισμού και της ελεύθερης Αμμοχώστου με εργασίες που άρχισαν σήμερα το πρωί στην κατεχόμενη περιοχή μεταξύ του Αγίου Μέμνωνα και της Κάτω Δερύνειας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιουνίου το Σίγμα είχε αποκαλύψει ότι οι Αττίλες ετοιμάζουν προέλαση σε νέα σημεία της γραμμής αντιπαράταξης στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού δημιουργίας τετελεσμένων, τα οποία στην ουσία τινάζουν στον αέρα τις προοπτικές διαπραγμάτευσης στο εδαφικό και στο περιουσιακό. Ενώ λοιπόν οι διεργασίες στη Νέα Υόρκη βρίσκονται σε εξέλιξη και μετά τις παραβιάσεις της νεκρής ζώνης σε Στροβίλια, Αγιο Δομέτιο  Δένεια και Πύλα, ο κατοχικός στρατός σχεδιάζει προώθηση και στην κατεχόμενη Κάτω Δερύνεια.

Αποκλειστικές πληροφορίες Σίγμα αναφέρουν ότι γύρω στις 11:00 το πρωί εκσκαφείς και φορτηγά διακινούνταν συνεχώς από το οδόφραγμα της Δερύνειας προς την δεξιά πλευρά, δηλαδή προς την θάλασσα, μεταξύ του Αγίου Μέμνωνα και της κάτω Δερύνειας.

«Οι εργασίες στις οποίες προβαίνουν είναι καθαρισμός και ίσιωμα της περιοχής για σκοπούς βεβαίως που όλοι μπορούμε να φανταστούμε, άλλωστε είναι νωπές ακόμη οι εξαγγελίες του νεοσουλτάνου για ανέγερση 1.192 διαμερισμάτων στην κατεχόμενη κάτω Δερύνεια, τα οποία θα παραχωρηθούν σε έποικους τρίτης γενεάς», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Τα νέα παράνομα έργα του κατοχικού καθεστώτος, είναι προς την θάλασσα αλλά δεν φτάνουν στην παραλία για δύο λόγους. Όπως είχε αποκαλύψει το Σίγμα, στην δεξιά πλευρά της κατεχόμενης Κάτω Δερύνειας προς την παραλία υπάρχει το μοναδικό ναρκοπέδιο που έχει απομείνει των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, το οποίο φτάνει πολύ κοντά στον Άγιο Μέμνωνα. Το συγκεκριμένο ναρκοπέδιο δεν έχει εκκαθαρισθεί μέχρι στιγμής από το Κέντρο Αποναρκοθέτησης των Ηνωμένων Εθνών, λόγω της άρνησης των κατοχικών δυνάμεων να το αποδεσμεύσουν.

Και ο δεύτερος λόγος είναι εξίσου σημαντικός καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν και ο εγκάθετός του Ερσίν Τατάρ δεν θα ήθελαν με τίποτε να δώσουν τα φιλέτα της παραλίας σε εποίκους τρίτης γενεάς, διότι τα προορίζουν για Ρώσους, Ισραηλινούς και Ιρανούς επιχειρηματίες, οι οποίοι ορέγονται επενδύσεις στα κατεχόμενα.

sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ