Πάνος Αβραμοπουλος: Για μια Αττική του πολιτισμού, της ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής φροντίδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

ZΤο μεγάλο έλλειμμα ενός οραματικού και καλοσχεδιασμένου στρατηγικού σχεδίου στην Περιφέρεια Αττικής από τη αποπεμφθείσα διοίκηση Πατούλη, είναι έκδηλο σε κάθε καίριο τομέα της περιφέρειας, με τα μικροέργα βιτρίνας να μην μπορούν να το καλύψουν και να έχει περιέλθει έτσι, στο τέλμα της στασιμότητας και της απαξίας.

IMG 9811
Όταν εξάλλου οι περιστάσεις ήλθαν – δριμεία χιονόπτωση, ραγδαία φαινόμενα βροχοπτώσεων κ.α.- απεδείχθη αυτό με οδυνηρό τρόπο. Με σεβασμό έτσι στους πολίτες της Αττικής και ένα εμπνευσμένο και με μακρά θωριά στον κοινωνικό ορίζοντα πρόγραμμα, υπο την οραματική ηγεσία του τίμιου Γιάννη Σγουρού, η παράταξή μας «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», καταθέτει ένα ρηξικέλευθο πακέτο προτάσεων, στο φάσμα, της ανάπτυξης, του πολιτισμού και τη περιβαλλοντικής φροντίδας και όχι μόνον, που θα αλλάξει ριζοτομικά την φυσιογνωμία της Αττικής και θα την επαναφέρει στην κανονικότητα. Στο μείζον έτσι πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης προτείνουμε : Την ανάδειξη της Αττικής σε ένα city break τουρισμού 12 μήνες το χρόνο, με την ακόλουθη αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ιαματικός, γαστρονομικός, εκκλησιαστικός, συνεδριακός, ιατρικός, ευεξίας κ.α. Αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με την άμβλυνση παράλληλα της εποχικότητας του τουριστικού επαγγέλματος. Όμως η περιφέρεια αττικής είναι συνυφασμένη άρρηκτα με τον πολιτισμό και την παιδεία, έχοντας αναδείξει στην ελληνική διαχρονία,παγκόσμια καταπιστεύματα πολιτισμού και παιδείας. Προτείνουμε έτσι : Την δημιουργία ενός δικτύου πολιτιστικών διαδρομών, την ενθάρρυνση και υποστήριξη των νέων καλλιτεχνών, καθώς και κάθε μορφής τέχνης που συνδιαμορφώνει την πολιτιστική μας ιδιοπροσωπεία.

Με σοβαρή μέριμνα και φροντίδα ακόμα για τον αθλητισμό, άλλο επίσης ηθικό πεδίο των εθνικών μας διακρίσεων. Προτείνοντας : Την δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών εκεί που παρουσιάζονται ελλείψεις, ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια.Την συντήρηση των ελεύθερων χώρων και των χώρων αθλοπαιδιών, ώστε να αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τη νεολαία. Αλλά και την ηθική κινητροδότηση των νέων, για στροφή στον αθλητισμό, με συνέργειες της περιφέρεις με τα σχολεία. Δίνοντας μεγάλη έμφαση στο πρόταγμα της παιδείας, με την δημιουργία, αλλά και συντήρηση, όλων των σχολικών υποδομών της περιφέρειας. Προτείνουμε έτσι :  Την κατασκευή καινούριων σχολικών μονάδων, ιδίως στις περιοχές με ελλείψεις. Και ένα σθεναρό πρόγραμμα συντήρησης και περαιτέρω βελτίωσης, των σχολικών υποδομών και των αύλειων χώρων τους. Και μαζί με αυτά, την αποτελεσματική εξάλειψη όλων των παθογενώνσχολικών φαινομένων, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η ξενοφοβία, η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου κ.α.Όμως αποτελεί και η περιβαλλοντική φροντίδα της Αττικής, ένα ακόμα κεντρικό ζητούμενο του προγράμματός μας. Στο φάσμα έτσι των στερεών αποβλήτων προτείνουμε : Την εκπόνηση μελέτης από ΑΕΙ για νέες χωροθετήσεις. Την ισχυρή κινητροδότησηστους Δήμους, για πρόγραμμα διαλογής στην πηγή. Την προτεραιοποίηση πρακτικών κυκλικής οικονομίας και ανακύκλωσης. Ακόμα την μεθοδική περιβαλλοντική αγωγή των νέων στα σχολεία. Ενώ για την συζυγή διαχείριση των υγρών αποβλήτων προτείνουμε : Την ανάπτυξη δικτύων ακαθάρτων, σε κάθε συμπαγή ιστό στην περιφέρεια αττικής.  Την αξιοποίηση και επανάχρηση του επεξεργασμένου νερού. Και την κατασκευή δευτερεύοντος και τριτεύοντος δικτύου ακαθάρτων, στην Ανατολική Αττική, στο Θριάσιο πεδίοκαι στη Σαλαμίνα. Τέλος προτείνουμε στο πεδίο των υδάτινων πόρων μας, την αντιμετώπιση της διείσδυσης του θαλασσινού νερού, στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και την ανάληψη δράσεων αφαλάτωσης στα νησιά. Αυτές μεταξύ άλλων αποτελούν προγραμματικές μας δεσμεύσεις για την ανασυγκρότηση της Αττικής. Και στις 8 Οκτώβρη, σας καλούμε ΜΑΖΙ με την ψήφο σας, με τον οραματικό Γιάννη Σγουρό, να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή και να ξαναδώσυμε ελπίδα και προοπτική, στην παραπαίουσα σήμερα Αττική !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής, με τον Γιάννη Σγουρό.

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ