Έφυγε απο τη ζωη σε ηλικία 67 ετών ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί το 1989 στην επίθεση κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Πέτσου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε από τη ζωή ο αστυνομικός που είχε επιζήσει από την δολοφονική επίθεση της «17 Νοέμβρη», σε βάρος του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πέτσου.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός Γιάννης Καραχάλιος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από το χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης το 1989, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, ο Γιάννης Καραχάλιος υπηρετούσε από το 1981 στην ΕΛΑΣ, σε ΑΤ της Αθήνας και της Φθιώτιδας. Το 1989 ήταν οδηγός στην προσωπική φρουρά του πρώην Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Πέτσου, τον οποίο η 17 Νοέμβρη επιχείρησε να δολοφονήσει.

2cdf208f63de32c17ac3dfbbe345c353 L jpg

Η Οργάνωση είχε στοχοποιήσει τον Γιώργο Πέτσο ως συμμέτοχο στο σκάνδαλο Κοσκωτά και λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη, πραγματοποίησαν μία ακόμη δολοφονική επίθεση. Αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες, ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε «παγιδευμένο» όχημα, την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του Υπουργού, τραυματίζοντας ελαφρά τον Γιώργο Πέτσο και σοβαρά τον Γιάννη Καραχάλιο.

Ο Γιάννης Καραχάλιας αγαπούσε τα αυτοκίνητα και το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ είχε λάβει μέρος και σε αγώνες ράλλυ. Μεγάλη ήταν η αγάπη του και για την ποδηλασία, καθώς ήταν μέλος της ποδηλατικής ομάδας της Λαμίας.

Ο θάνατος του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και προκάλεσε θλίψη σε όσους τον γνώριζαν.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (18/08/2023) στις 11:00′ το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Αρχάνι Φθιώτιδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ