Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Καταρρίφθηκαν ουκρανικοί πύραυλοι πάνω από τη γέφυρα της Κριμαίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ουκρανικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν σήμερα από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα πάνω από τη γέφυρα της Κριμαίας, δήλωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της προσαρτηθείσας χερσονήσου, Σεργκέι Αξιόνοφ. «Δύο εχθρικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στο στενό του Κερτς. Η γέφυρα της Κριμαίας δεν υπέστη ζημιές» ανέφερε συγκεκριμένα ο Αξιόνοφ.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως καταστράφηκαν 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν προς την χερσόνησο της Κριμαίας νωρίς σήμερα. Σύμφωνα με τα πρακτορεία, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 14 drones, ενώ τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εξουδετέρωσαν έξι.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιοι ήταν οι στόχοι στις επιθέσεις στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο. Ο Σεργκέι Κριτσκόφ, σύμβουλος του διορισμένου από τη Ρωσία κυβερνήτη της Κριμαίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας προσπαθούσαν να απωθήσουν επίθεση σε διάφορα σημεία της χερσονήσου.

Από την πλευρά του το Κίεβο ανακοίνωσε πως μια γυναίκα και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί εξαιτίας ρωσικών βομβαρδισμών σε οικισμό της περιοχής του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία και στη Ζαπορίζια, στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ