Σβέρκωμα άνευ προηγουμένου στην… τιτανομέγιστη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: Ψήφισμα Αμερικανού Γερουσιαστή να τιμηθεί η «ιστορία» και ο «πολιτισμός» των «Μακεδόνων Αμερικανών»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από την Ιντιάνα, Μάικ Μπράουν, παρουσίασε ένα ψήφισμα στη Γερουσία των ΗΠΑ για να ανακηρυχθεί ο Σεπτέμβριος του 2023 ως μήνας «Μακεδονικής-Αμερικανικής Κληρονομιάς», κατά τον οποίο θα γιορτάζεται η «γλώσσα», η «ιστορία» και ο «πολιτισμός» των «Μακεδόνων Αμερικανών»!

Το ψήφισμα μάλιστα –το οποίο έχει ήδη γίνει… σημαία στα Σκόπια– αναφέρει ότι είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί η «καθοριστική συμβολή» και η «πολιτιστική επιρροή» των «Μακεδόνων Αμερικανών» στις ΗΠΑ.

Ακόμα μια τεράστια… επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και της δήθεν διεθνούς «επιρροής» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτό το ψήφισμα, το οποίο ουδείς θεώρησε σκόπιμο να αντικρούσει και να αμφισβητήσει. Η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών βλέπετε (από την οποία ουδέποτε παρέκκλινε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη) έχει ήδη φροντίσει να εκχωρήσει στους Σκοπιανούς ότι ελληνικό θέλουν. Από γλώσσα και ιστορία, μέχρι όνομα και ταυτότητα…

Θυμίζουμε ότι προ μηνός, το κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε ψήφισμα παροχής υποστήριξης στην «ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά και στην αναγνώριση της «μακεδονικής κουλτούρας, ταυτότητας και γλώσσας».

«Να αναγνωρίσουμε τις πολυάριθμες συνεισφορές των Μακεδόνων Αμερικανών σε διάφορους τομείς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της ιατρικής και του αθλητισμού· να παρακινήσουμε τους πολίτες των ΗΠΑ να σηματοδοτήσουν τον μήνα της Μακεδονικής-Αμερικανικής Κληρονομιάς με κατάλληλες τελετές, δραστηριότητες και προγράμματα που θα αναγνωρίζουν την πολιτιστική συμβολή και τα επιτεύγματα των Μακεδόνων Αμερικανών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

Επιπλέον, αναφέρει ότι «από τη δεκαετία του 1880, δεκάδες χιλιάδες Μακεδόνες μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας την ελευθερία του πολίτη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη θρησκευτική ελευθερία, τις οικονομικές ευκαιρίες και την ασφάλεια, ως απάντηση σε μια μακρά περίοδο πολέμων και αναταραχών στις πατρίδες τους – η εξέγερση του Ίλιντεν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1903, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι του 1912-1913, ο Πρώτος και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα από το 1946 έως το 1950 και η κομμουνιστική πολιτική στη Γιουγκοσλαβία».

  • Δείτε το ψήφισμα του Μάικ Μπράουν:
  • IMG 8049

    Χαράς ευαγγέλια στα Σκόπια

    Το πρακτορείο ειδήσεων MIA της γειτονικής χώρας, φιλοξενεί δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Bisera Kostadinovska-Stojchevska σχετικά με το αμερικανικό ψήφισμα και αναφέρει αναλυτικά στο ρεπορτάζ του:

    Έχει υποβληθεί ψήφισμα στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για τον εορτασμό της μακεδονικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού. Η Υπουργός Πολιτισμού Bisera Kostadinovska-Stojchevska λέει ότι είναι περήφανο να γνωρίζουμε ότι η μακεδονική γλώσσα, ο πολιτισμός και η ιστορία αναγνωρίζονται και προωθούνται σε όλο τον κόσμο.

    «Το ψήφισμα που υπέβαλε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάικ Μπράουν για τον ορισμό του Σεπτεμβρίου 2023 ως «Μήνα της Μακεδονικής Αμερικανικής Κληρονομιάς» αποτελεί τεράστια τιμή και αναγνώριση για τη συμβολή των Μακεδόνων Αμερικανών στην ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής κοινωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η Kostadinovska-Stojchevska στο Facebook.

    Σύμφωνα με την Υπουργό, αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσέγγισης των Μακεδόνων οπουδήποτε στον κόσμο να συμμετέχουν και να είναι εποικοδομητικοί στις χώρες που έχουν επιλέξει να χτίσουν το σπίτι τους.

    «Οι Μακεδόνες Αμερικανοί έχουν αποδεχθεί τις ελευθερίες της αμερικανικής κοινωνίας και είναι ενσωματωμένοι στους τομείς της τέχνης, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της ιατρικής, του αθλητισμού και άλλων τομέων ως αποτέλεσμα των ευκαιριών να είναι ισότιμοι και να συμμετέχουν στην υλοποίηση της πολιτικής και θρησκευτικές ελευθερίες, βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για να συνεισφέρουν τη δική τους στην ανάπτυξη της κοινότητας. Σήμερα, είναι ένα μοντέλο που η πατρίδα και ο τόπος τους έχει επίσης επιλέξει ως κοινωνία στην οποία όλοι αξίζουν μια ευκαιρία», έγραψε ακόμα η Kostadinovska-Stojchevska.

    «Σφαλιάρες ΤΡΩΜΕ από παντού!»

    Στην Ελλάδα, η μόνη αντίδραση που υπάρχει μέχρι στιγμής για το αμερικανικό ψήφισμα, είναι από τον Κυριάκο Βελόπουλο, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να κάνει σχετική ανάρτηση στο Twitter και να αναρωτιέται: «Όλα καλά εκεί στο Μαξίμου;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ