Μεντβέντεφ: Τα δικαστήρια κατά της Ρωσίας μπορεί μια μέρα να γίνουν casus belli

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αγωγές κατά της Ρωσίας ξεκίνησαν από τους εχθρούς της,  από ανικανότητα, αλλά αργά ή γρήγορα μπορεί να γίνουν πρόσχημα για πόλεμο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τις δίκες κατά της Ρωσίας ως ψυχαγωγίες με τις οποίες η Δύση διασκεδάζει από την ανικανότητα.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτά τα «δυνητικά επικίνδυνα παιχνίδια» θα μπορούσαν να γίνουν casus belli – τυπικός λόγος για την κήρυξη του πολέμου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας επεσήμανε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «χωρίς να συμμετέχει επίσημα» στις εργασίες του ΔΠΔ, «ηγείται κρυφά» αυτής της οργάνωσης.

 Και πρόσφατα, «μη δίνοντας δεκάρα για την άποψη του Πενταγώνου», έδωσε εντολή στη διοίκησή του να μεταφέρει στο ΔΠΔ πληροφορίες για τις «ενέργειες της Ρωσίας» στην Ουκρανία.

«Εμείς, καταρχήν, δεν μας ενδιαφέρει. Αλλά το Πεντάγωνο προειδοποίησε ότι οι ενέργειες του Μπάιντεν θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για ποινική δίωξη του αμερικανικού στρατού», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Τόνισε ότι η Ρωσία περιφρονεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και δεν θα γίνει ποτέ μέρος σε αυτό, κάτι που σημαίνει ότι οι αποφάσεις της είναι ασήμαντες για τη Μόσχα, γράφουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μεντβέντεφ γράφει χαρακτηριστικά σε ένα κομμάτι του δημοσιεύματός του:

3 51

Οι τσούλες της Χάγης (συγγνώμη, «υπηρέτες της Θέμιδος») έχουν πάλι προβλήματα και με στοιχειώδη απολογισμό και με τη δική τους μνήμη. Μεταξύ εκείνων των κρατών που δεν συμμετέχουν στο ΔΠΔ και δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του είναι τρία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 Οι τελευταίες, περισσότερες από μία φορές, υπέδειξε στην οργάνωση αυτή τη θέση της.

 Το 2002, ψηφίστηκε ο νόμος για την προστασία του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού.

Εξουσιοδοτεί τη χρήση στρατιωτικής βίας για την απελευθέρωση οποιουδήποτε πολίτη των ΗΠΑ ή συμμάχου των ΗΠΑ που κρατείται στο έδαφος τρίτης πολιτείας βάσει εντάλματος του ΔΠΔ. Ο Τραμπ, επίσης, δεν άφησε δυνατά λόγια για αυτό το λεγόμενο δικαστήριο, και η κυβέρνησή του δεν ήταν διστακτική για τις οικονομικές κυρώσεις και τους περιορισμούς της έκδοσης βίζας στο «προσωπικό» του ΔΠΔ μόνο και μόνο λόγω εικασιών για στρατιωτικά εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ