Αμυγδαλέζα – Γιατί ξέσπασαν επεισόδια;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πολεμικό» ήταν το σκηνικό που επικράτησε τα ξημερώματα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι υπεύθυνοι της δομής ενημερώθηκαν πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περίπου στη 1, ένας 35χρονος Ινδός είχε χάσει τις αισθήσεις του. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τότε ήταν που ξέσπασε ένταση καθώς μετανάστες που βρίσκονταν στην πρώτη πτέρυγα άρχισαν να πετάνε πέτρες και να ανάβουν φωτιές σε στρώματα και κοντέινερ τις οποίες έσβησε η Πυροσβεστική που κλήθηκε στο σημείο. Τα επεισόδια ξέσπασαν καθώς υπήρξε μια καταγγελία ότι ο άνθρωπος αυτός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά δεν του είχε χορηγηθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Τα επεισόδια, μάλιστα, συνεχίστηκαν ακόμα και όταν έφτασε το ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες προκάλεσαν φθορές στο όχημα του ΕΚΑΒ ενώ πηγές αναφέρουν πως μεταφορά του νεαρού Ινδού έγινε τελικά με κουβέρτα από αστυνομικούς οι οποίοι είχαν σπεύσει επίσης λόγω της αναστάτωσης καθώς οι διασώστες αδυνατούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο.

Τελικά, ο 26χρονος μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι προκλήθηκε από παθολογικά αίτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ