Βομβαρδισμοί των Τούρκων προκαλούν πυρκαγιές σε χωριά στο βόρειο Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι βομβαρδισμοί του τουρκικού πυροβολικού οδήγησαν σε πυρκαγιές σε αγροκτήματα και δάση σε δύο χωριά στην περιοχή Αμαντίγια της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με το ιρακινό ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Σαφάκ’.

Οι πυρκαγιές που φέρεται να προκλήθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αναφέρθηκαν από κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο βομβαρδισμός έγινε το Σάββατο, με στόχο τα χωριά Μπούρτζι και Σαρκλί. Τα πλήγματα του πυροβολικού άναψαν φωτιές στα γύρω δάση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αποτελώντας σημαντική απειλή για τους κατοίκους.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες, οι αρμόδιες αρχές αντιμετώπισαν δυσκολίες στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Κατά συνέπεια, οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Αυτά τα περιστατικά υπογραμμίζουν την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή που αποδίδεται στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα παράπλευρες ζημιές και περιβαλλοντικούς κινδύνους για τις γειτονικές κοινότητες. Το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί πλήρως.

Η άμεση προσοχή και οι συντονισμένες ενέργειες είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και τον μετριασμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πυρκαγιών. Σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοβουλίες για την αναζήτηση βοήθειας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και την υποστήριξη των πληγέντων.

Κατά τη στιγμή της αναφοράς, οι τουρκικές ή τοπικές αρχές δεν έχουν εκδώσει επίσημες δηλώσεις σχετικά με τους φερόμενους βομβαρδισμούς και τις επακόλουθες πυρκαγιές, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ