Αυθαίρετη αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία απο τον Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

«Μητσοτάκης: Θα χαράξουμε έναν οδικό χάρτη, ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε τη σημαντικότερη γεωπολιτική μας διαφορά, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών».

Με απλά λόγια, μετέτρεψε το νομικό θέμα σε πολιτικό – όπου εάν το θέμα παρέμενε νομικό, τότε θα επιλυόταν αποκλειστικά και μόνο με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Δηλαδή, οι διαφορές μας (και όχι η μοναδική διαφορά που έχουμε), για τις «θαλάσσιες ζώνες» με την Τουρκία (επιμένει στη λέξη «θαλάσσιες», αντί υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ), ως γεωπολιτικές κατά τον πρωθυπουργό και όχι νομικές, θα επιλυθούν ανάμεσα στις δύο χώρες σαν να μην υπάρχουν διεθνείς κανόνες – ακριβώς όπως απαιτούσε ανέκαθεν η Τουρκία. Με την αρχή της «ευθυδικίας», που σημαίνει διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας – ξεκινώντας από το μηδέν.

Εδώ πρόκειται για μία αυθαίρετη αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία που δεν λέχθηκε προεκλογικά και που θα μπορούσε πολύ εύκολα να θεωρηθεί ενδοτική – ως μία προετοιμασία της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους, για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να αντιδράσουν άμεσα και μαζικά οι Έλληνες, τα ΜΜΕ, καθώς επίσης οι όποιοι σοβαροί βουλευτές της ΝΔ – πρέπει να αποφευχθεί μία επανάληψη της «προδοσίας» της Μακεδονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ