Καυσωνας: Μεγάλη προσοχή καθως είναι αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρή άνοδο σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη, με τις μέγιστες τιμές να ξεπερνούν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει η τελευταία εκτίμηση και τα τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η ήδη αισθητή ζέστη σε συνδυασμό με την άνοδο στο θερμόμετρο, θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας μας σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στο χάρτη του meteo.gr, περίπου 8,2 εκατομμύρια άνθρωποιαναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, ενώ περίπου 620.000άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 39 °C!

nb hartis kleon

Όπως σημειώνεται, τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικουςκάθε περιοχής, ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (π.χ. λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη στις εκτιμήσεις.

Σήμα κινδύνου για τις πυρκαγιές

Την ίδια στιγμή, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα σε τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Συνεπώς είναι ιδιαίτερα υψηλός ο βαθμός επικινδυνότητας για έναρξη και εξάπλωση πυρκαγιάς κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

nb hartis kleon1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ