Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

55χρονος Βολιώτης δίνει στη σύζυγο του τον ένα του νεφρό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα σε όλη τη μαυρίλα των τραγικών ειδήσεων που αφορούν γυναικοκτόνους, δολοφόνους, κακοποιητές και βιαστές, έρχεται από το Βόλο ένα νέο που μόνο ως… ένεση ανθρωπιάς μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του θεσσαλικού TRT, ένας 55χρονος πήρε την απόφαση να δωρίσειτον ένα του νεφρό στην 45χρονη σύζυγό του, η οποία έχει ήδη υποβληθεί μια φορά σε μεταμόσχευση.

Η γυναίκα θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση για τη μεταμόσχευση του νεφρού του συζύγου της το φθινόπωρο και αυτό το διάστημα το ζευγάρι υποβάλλεται σε ειδικές ιατρικές εξετάσεις για να διασφαλιστεί ότι όλα είναι συμβατά και πως όλα θα πάνε καλά.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, είπε ότι η αναμονή στη λίστα των νεφροπαθών για μόσχευμα από συγγενή ξεπερνά τους έξι μήνες, ενώ η άλλη λίστα, αυτή για λήψη νεφρού από άγνωστο δότη, είναι πάνω από δέκα χρόνια!

«Είναι γραφειοκρατικό το ζήτημα και αναμονή για τα χειρουργεία», σχολίασε αναφορικά με την περίπτωση λήψης μοσχεύματος από συγγενικό πρόσωπο ο κ.Κοντόπουλος, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση, καθώς προ ετών, είχε λάβει έναν νεφρό από τη μητέρα του.

Στη λίστα αναμονής για το πολυπόθητο μόσχευμα, βρίσκονται, όπως αναφέρει το TRT, αυτή τη στιγμή 60 νεφροπαθείς μόνο στη Μαγνησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ