Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάλος στο Instagram με τις διακοπές στη χώρα μας της προκλητικής Ντουα Λιπα που στο παρελθόν είχε υψώσει την σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κορυφαία Βρετανίδα σταρ με καταγωγή απο το Κοσυφοπέδιο που προσφατα απέκτησε και την Αλβανική υπηκοότητα σαρώνει τα πάντα στο Instagram οπου εχει 88,4 εκατομμύρια ακολούθους με φωτογραφίες από τις διακοπές της στην Ελλάδα.

IMG 5989 IMG 5988 IMG 5987 IMG 5986

Μετά τις διακοπές στη Σίφνο, η διάσημη ποπ σταρ επέστρεψε στην Αθήνα, πιθανότατα για να αναχωρήσει. Λόγω καθυστέρησης της πτήσης της, η τραγουδίστρια δεν έχασε την ευκαιρία και πήγε να δει στον Παρθενώνα.

Με μία νέα ανάρτησή της, ανέβασε μια σειρά από νέα στιγμιότυπά της στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, από όπου και πόζαρε χαμογελαστή με χαλαρό ντύσιμο και μαύρα γυαλιά ηλίου.

Να θυμησουμε πως τον Ιούλιο του 2020, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter ανάρτηση που απεικόνιζε σημαία με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία εκτός από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο περιλάμβανε ακόμη εδάφη γειτονικών κρατών, ήτοι της Ελλάδας, της Σερβίας, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου.

Η εικόνα σύμφωνα με το el.wikipedia.org συνοδευόταν με αναφορά της Λίπα περί αυτοχθόνων σε αντιδιαστολή με τους απογόνους μεταναστών ή εποίκων. Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς συνδέθηκε με την ρητορική αλβανικών υπερεθνικιστικών κύκλων.

Ο Λουξεμβουργιανός ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας με πεδίο μελέτης τα Βαλκάνια, Φλόριαν Μπίεμπερ, χαρακτήρισε την ανάρτηση ως «ηλίθιο εθνικισμό», ενώ αντιμετώπισε επικριτικά και την αναφορά της Λίπα σε αυτόχθονες, ειδικά από τη στιγμή που η ίδια αποτελεί παράδειγμα ενός επιτυχημένου παιδιού μεταναστών.

Αργότερα η Λίπα ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε να προκαλέσει μίσος και έκανε λόγο για σκόπιμη παρερμηνεία της ανάρτησής της, δηλώνοντας αντίθετη σε κύκλους που προωθούν την εθνικιστική απόσχιση αλλά και περήφανη για την καταγωγή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ