Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Έφυγε απο τη ζωη ο Έλληνας “Μιστερ F-16”, Ντένης Πλέσσας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από άνιση μάχη που έδωσε με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου, ο Ντένης Πλέσσας, ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Lockheed Martin (Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Πρωτοβουλιών) και ο άνθρωπος πίσω από τις συμβάσεις της Ελλάδας για την αγορά μαχητικών F-16, πέθανε σήμερα, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο linkedin:

Ο Ντένης Πλέσσας Λεωνίδης είχε 38 χρόνια άμεσης ενασχόλησης με την αεροδιαστημική βιομηχανία. Η καριέρα του περιλαμβάνει ενεργό ηγετική συμμετοχή στην ίδρυση εγκαταστάσεων συντήρησης και τροποποίησης αεροσκαφών, ίδρυση κοινοπραξιών και στρατηγικών συμμαχιών για μεγάλα διεθνή προγράμματα, καθώς και άμεση διαχείριση επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ο Ντένυς Πλέσσας είχε αναλάβει τις ευθύνες της Lockheed Martin’s Aeronautics/International as Business Development Initiatives Αντιπρόεδρος για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική από το 1999.

Ανέπτυξε/συντόνισε εταιρική αξιολόγηση, στρατηγικό σχεδιασμό και στρατηγική μάρκετινγκ για πολλές στρατηγικές νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κοινοπραξιών και συμμαχιών.

Οδήγησε πολλές επιτυχημένες εκστρατείες πωλήσεων F-16, C-130J και C-27J στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και υποστήριξε την εισαγωγή του προγράμματος JSF (F-35) στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ