Ξεκίνησε το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας! – Επικίνδυνο το επόμενο 48ωρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης γράφει για την κακοκαιρία που είναι ήδη σε εξέλιξη στη χώρα μας και έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα:

Από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκίνησε την επέλασή της η κακοκαιρία και από τη βόρεια Ελλάδα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς ήδη να καταγράφουν μεγάλα ύψη βροχής και τα ραντάρ μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Ένα κύμα κακοκαιρίας που όπως έχουμε ήδη προειδοποιήσει εδώ και ημέρες δεν είναι και τόσο συνηθισμένο για την εποχή, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζει και μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας.

Επικίνδυνο το επόμενο 48ωρο

Οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται αυτή τη στιγμή προς τη βόρεια Ελλάδα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να γενικευτούν και να κορυφώσουν τη δράση τους.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε αυτό το κύμα κακοκαιρίας το οποίο στο πέρασμά του μπορεί να αφήσει πολλά προβλήματα και το επισημαίνουμε αυτό με όσο πιο έντονο τρόπο μπορούμε για έναν λόγο παραπάνω και που έχει να κάνει με την εποχή που βρισκόμαστε και που είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε το μήνυμα της υψηλής επικινδυνότητας στους πολίτες τη στιγμή που πολλοί μπορεί να βρίσκονται ακόμη και σε καλοκαιρινές διακοπές.

Γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι λίγα χρόνια πίσω αντίστοιχες καιρικές καταστάσεις άφησαν στο πέρασμά τους ακόμη και νεκρούς, στην περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και της Εύβοιας.

Τι κι αν λοιπόν βρισκόμαστε στο Καλοκαίρι, ο καιρός δε λαμβάνει υπόψη του την εποχή στην οποία βρισκόμαστε και λειτουργεί με τους δικούς του χαοτικούς νόμους και κανόνες τους οποίους ο άνθρωπος – η επιστήμη προσπαθεί να προσεγγίσει και μόνο.

Στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε την όλη κατάσταση και να βοηθήσουμε από την πλευρά μας στο μέτρο του δυνατού στην ενημέρωση των πολιτών, παραθέτουμε τους επεξεργασμένους από το μετεωρολογικό μας μοντέλο χάρτες βροχόπτωσης θέτοντας σε πλαίσιο ενδεικτικά τις περιοχές όπου προγνωστικά εμφανίζουν τον υψηλότερο βαθμό επικινδυνότητας.

Τονίζουμε ότι η όλη αυτή ανάλυση αποτελεί μία και μόνο προσέγγιση του όλου φαινομένου που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις.

nb hartis marousakis1nb hartis marousakis2nb hartis marousakis3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ