Κεφτεδάκια
Τραγανά εξωτερικά, αφράτα και μοσχοβολιστά εσωτερικά, τα κεφτεδάκια είναι το απόλυτο φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Μια τηγανιά πατάτες και σπιτική τυροκαυτερή τους πάνε πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κουρκουτούλα, κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας
Οικογενειακή συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα της γιαγιάς Βασιλικής, με καταγωγή από τη Θεσσαλία. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κεφτέδες Μυτιλήνης
Στη Μυτιλήνη ζυμώνουν τους κεφτέδες με ούζο και είναι αρωματικοί, αφράτοι και πεντανόστιμοι. Εμείς τους σερβίρουμε εδώ με δροσερό πιλάφι με γιαούρτι και γίνονται ένα χορταστικό γεύμα! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πηλιορείτικοι κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας
Ένα ωραίο πιάτο που στέκεται στο τραπέζι και ως μεζές αλλά και ως κυρίως με μια ωραία τηγανιά πατάτες ή ρύζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πατατοταραμοκεφτέδες
Είναι τόσο νόστιμοι, που δεν χρειάζεται να περιμένετε την εποχή της νηστείας για να τους απολαύσετε. Οι πατατοκεφτέδες είναι μια διαχρονική γευστική αξία. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Νησιώτικοι χταποδοκεφτέδες
Ένα πιάτο μαγειρεμένο με φαντασία, που θα ξεχωρίσει ανάμεσα στους καλοκαιρινούς μεζέδες για τα πλούσια συστατικά του τα οποία συνδυάζουν τις γεύσεις από τη θάλασσα με τα μυρωδικά. Δείτε τη συνταγήΕΔΩ
«Τηγανιά αγάπη μου…»
Τηγανιά θαλασσινών
Ένας νόστιμος μεζές που θα ταιριάξετε ωραιότατα με ένα καραφάκι ούζο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τηγανιά πράσου με χοιρινό
Μια ωραία πρασοτηγανιά είναι μεζές πάντα ευπρόσδεκτος στο τραπέζι. Μεζές πρώτης τάξεως. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πιπεροτηγανιά με κοτόπουλο, κρασί και λαδοτύρι Μυτιλήνης
Ο απόλυτος μεζές με κοτόπουλο και λαδοτύρι για το κρασί, που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα και θα αγαπήσει όλη η παρέα. Δείτε τη συνταγήΕΔΩ
Μακεδονίτικη πικάντικη τηγανιά με μπάτζο
Ένας πικάντικος μεζές με τοπικά προϊόντα. O μπάτζος είναι σκληρό πικάντικο τυρί. Όσο για το μπούκοβο είναι σήμα κατατεθέν της βορειοελλαδίτικης κουζίνας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κλασικό σπεντζοφάι με βολιώτικο λουκάνικο
Ένα νόστιμο σπεντζοφάι με βολιώτικο λουκάνικο, που αξίζει να το απολαύσετε πλάι σε ένα ποτήρι κρασί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τα γεμιστά
Ψητές πράσινες πιπεριές γεμιστές με αρωματικό κατίκι Δομοκού
Το κατίκι είναι ένα τυρί με πολύ χαμηλά λιπαρά, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα σε πολλές συνταγές. Η πιπεριά κέρατο με τη χαρακτηριστική γεύση της, σε συνδυασμό με το μαλακό αυτό τυρί, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μόνο που μας λείπει είναι η αίσθηση του τραγανού που θα μας δώσει η ψημένη γαλέτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι, πατάτες ψητές και σπιτική κέτσαπ
Ζουμερά μπιφτέκια με τυρένια γέμιση που ψήνονται στη σχάρα και γίνονται η καλύτερη επιλογή για υπαίθρια ψησίματα. Συνοδεύονται ιδανικά από ψητές πατάτες και σπιτική κέτσαπ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Μανιτάρια γεμιστά με ανθότυρο και κεφαλογραβιέρα
Ένα νόστιμο ορεκτικό για το κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι που θα απολαύσουν πολύ και οι χορτοφάγοι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Γεμιστά καλαμάρια
Ένα εξαιρετικό μοσχομυριστό πρώτο πιάτο που αν το σερβίρετε δίπλα σε μια δροσερή σαλάτα με ντοματίνια, λόλα και αγγουράκι αυτόματα μεταμορφώνεται σε πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
«Παναγία και Αϊ-Γιάννη, βάλε ψάρι στο τηγάνι»
Μπαρμπούνια γεμιστά από τους Λειψούς
Μια εύκολη συνταγή για ψάρι, που θα σας αρέσει πολύ. Η γέμιση χαρίζει στα τηγανητά μπαρμπούνια ακόμη πιο νόστιμη γεύση. Δείτε τη συνταγήΕΔΩ
Τσιπούρα με σέλινο αβγολέμονο
Ένα ωραίο, μερακλίδικο πιάτο με ψάρι. Ένα ποτηράκι ρετσίνα του πάει πολύ! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα
Πιάτο με θαλασσινή αύρα και έντονο ελληνικό στοιχείο λόγω της φέτας. Ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε ούζο ή λευκό κρασί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Γαρίδες τηγανητές με ουζάτο κουρκούτι μπίρας
Θαλασσινός ουζομεζές, με κουρκούτι επίσης με άρωμα ούζου, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τα χορτοφαγικά
Κεφτεδάκια λαχανικών
Κεφτεδάκια με λαχανικά που η νοστιμάδα τους δεν έχει κάτι να ζηλέψει από αυτά που φτιάχνονται με κρέας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Σαγανάκι με χαλούμι και ψητές ντομάτες
Το σαγανάκι είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους μεζέδες για τη μπίρα σας. Σε αυτή τη συνταγή επιλέγουμε χαλούμι και το συνοδεύουμε με ψητά ντοματίνια που δίνουν έξτρα νοστιμιά στο πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κρητικός ντάκος με αρωματικά
Ο παραδοσιακός ντάκος της Κρήτης σε μία πολύ αρωματική εκδοχή, με βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι και λουίζα. Συνοδεύει εξαιρετικά ρακή και κρασί και σερβίρεται ως πρώτο πιάτο σε καλοκαιρινά τραπέζια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα
Τραγανοί εξωτερικά, με καυτή, αρωματισμένη με δυόσμο, φέτα εσωτερικά, οι κολοκυθοανθοί είναι χωρίς αμφιβολία, ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
«Όρθια» σουβλάκια λαχανικών
Για τους vegetarians της παρέας, αλλά και για όσους αναζητούν ένα διαφορετικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι, αυτά τα σουβλάκια λαχανικών είναι ιδανική πρόταση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πρασοτηγανιά πατάτας με μυζήθρα
Ένα συνοδευτικό που θα ταιριάξει τέλεια με τα ψητά κρεατικά του κυριακάτικου ή του γιορτινού σας τραπεζιού. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τα αλείμματα
Τζατζίκι
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνοδεύσετε ψητά κρέατα και πουλερικά. Δε λείπει από κανένα τραπέζι ελληνικής ταβέρνας.
Τυροκαυτερή
Πεντανόστιμη, εύκολη, πικάντικη και κρεμώδης. Όλα τα έχει αυτό το all time classic συνοδευτικό που θα κάνει πολύ καλή παρέα σε μια τηγανιά πατάτες και όποιο μεζέ εμφανιστεί στο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τρία αλείμματα για ουζομεζέδες
Αυτά τα ορεκτικά σερβίρονται με μικρούς ντάκους, φρυγανισμένες ή καψαλισμένες φέτες ψωμιού, πίτες για σουβλάκια κομμένες τριγωνικά και ψημένες, μικρές αραβικές πίτες, παξιμάδια με ή χωρίς γλυκάνισο κ.λπ. Δείτε τις συνταγές ΕΔΩ