Μηνυτήρια αναφορά για τις καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ .Χρήστου Τζανερίκου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εχθές στις 10.00 π.μ. επισκέφθηκαν την εισαγγελία Αθηνών οι κ.κ. Νίκος ΝικολόπουλοςΠρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικου κόμματος Ελλάδος , πρ. Υφυπουργός και Βουλευτής και Νίκος Βασιλειάδης πρόεδρος του κόμματος ελεύθερη πατρίδα, καθηγητής του πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για τις καταγγελίες του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ .Χρήστου Τζανερίκου.

Κατά την έξοδο τους από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων απάντησαν σε σχετικές  ερωτήσεις των ΜΜΕ λέγοντας μεταξύ άλλων:

Την Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κύριος Χρήστος Τζανερίκος κατήγγειλε δημοσίως «ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα», ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, υποσχόμενος σ’ αυτόν ωφελήματα, αν υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, «βοηθήσει στον αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» από τις προσεχείς εκλογές.

Η φοβερή αυτή καταγγελία συνιστά την κακουργηματική πράξη της απόπειρας δωροδοκίας δικαστού, η οποία τιμωρείται με κάθειρξη.

Να σημειώσουμε ότι ο κύριος Τζανερίκος σε ιστοσελίδα ουσιαστικά κατήγγειλε πως τον προσέγγισε κυβερνητικό στέλεχος, προσφέροντάς του “ανταλλάγματα” για να συμφωνήσει με την τροπολογία της κυβέρνησης για το «μπλόκο στο Εθνικό Κόμμα Έλληνες .

Μετά ταύτα, ο κ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση. Απορίας άξιον ήταν το γεγονός της μη αυτεπάγγελτης δικαστικής έρευνας …

Με νέα δήλωση του ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου κ. Χρήστος Τζανερίκος επανήλθε και μάλιστα αυτή τη φορά μιλάει με στοιχεία και λεπτομέρειες, για όσα έγιναν μέχρι να φτάσει στην παραίτησή του, την Μεγάλη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει αυτολεξεί:

«H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο.

Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης.

Και συνεχίζει ο κ. Τζανερίκος:

«Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει , με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη…

Και πάλι η Δικαιοσύνη δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον και εκώφευσε !

Ο κ. Τζανερίκος ερωτάται από δημοσιογράφο σε επόμενο χρόνο και προχωρά σε συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με την νέα συνάντηση που έγινε στις 8 Απριλίου Σάββατο λέγοντας αυτολεξεί:

«Εγώ δεν είχα καμία πρωτοβουλία, ούτε για τη συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη, ούτε για τη δεύτερη “επαφή” με τον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα. Δεν είχα λόγο.

Ας πουν λοιπόν αυτοί, γιατί συναντηθήκαμε?

Για να κουβεντιάσουμε για τον καιρό, ή για τα γενικότερα θέματα της Δικαιοσύνης, που σοβούν εδώ και 50 χρόνια; Ας μας πουν εκείνοι που είχαν τις πρωτοβουλίες…

EΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Tι έγινε στην επαφή σας αυτή;

Tζανερίκος: Μου προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι, θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές, άμα τη αφυπηρέτηση μου, δηλαδή να ηγηθώ σε Αρχές.

Και συμπλήρωσε o Ανώτατος Δικαστής:

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου.

Και πάλιν όμως η Δικαιοσύνη έδειξε να αδρανεί προκλητικά …

Οι Νικολόπουλος και Βασιλειάδης τονίζουν πως ένοιωσαν ότι είχαν υποχρέωση και δημοκρατικό καθήκον μετά από αυτά τα πραγματικά  περιστατικά , που είναι  μείζονος σημασίας να ζητήσουν την άμεση διερεύνηση της ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΟΥ για να εξακριβωθεί εάν και κατά πόσον είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ. Τζανερίκου.

Συγκεκριμένα ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από τον υπουργό Επικρατείας και άλλο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο (που φωτογραφήθηκε ως ο ίδιος ο πρωθυπουργός) προκειμένου να αποκλείσει το Α’ Τμήμα ΑΠ το κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ από τις εκλογές.

Εάν αυτά τα γεγονότα επαληθευτούν τότε πρόκειται  όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά θα καταδειχθούν και τελούμενες κακουργηματικές πράξεις που χρήζουν άμεσης αυτεπάγγελτης εισαγγελικής παρέμβασης.

Ας σημειωθεί ότι όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί υπόμνημα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς , το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ , το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και προς όλα τα Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα του δημοκρατικού κόσμου , με όλο το σχετικό υλικό και το νομικό οπλοστάσιο..

ΠΡΟΣ:

Τον Αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΑθηνών

                                 

                                   ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 

1)Του Νικόλαου Νικολόπουλου του Ιωάννη και της Αφροδίτης, κατοίκου Δήμου Πατρών Νομού Αχαϊας, οδός Γεωργίου Σεφέρη αριθμός 135, Τ.Κ. 26335,, τηλ.: 6945521111, ΑΔΤ: ΑΝ 247244, πρώην υφυπουργού Εργασίας, πρώην βουλευτή Αχαϊας, Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

2) Του Νικολάου Βασιλειάδη του Αναστασίουκαι της Ερμιόνης, Δικηγόρου – Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κατοίκου Νέας Κρήνης Δήμου Καλαμαριάς Ν. Θεσσαλονίκης, οδός Κανάρη αριθμός. 33, ΤΚ 55132, τηλ: 6936850112, ΑΦΜ: 055177607, Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, προέδρου και νομίμου εκπροσώπου του πολιτικού κόμματος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ».

​​​​​                                                                                                            Αθήνα, 20/04/2023

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελία του ΠρωτοδικείουΑθηνών,

Δια της παρούσης, λαμβάνουμε την τιμήν να Σας αναφέρουμε και να θέσουμε υπόψιν Σας τα κάτωθι διαλαμβανόμενα:

Ι.ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Την Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κύριος Χρήστος Τζανερίκος κατήγγειλε δημοσίως «ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα», ότι επεχείρησε να τον δωροδοκήσει, υποσχόμενος σ’ αυτόν ωφελήματα, αν υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, «βοηθήσει στον αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» από τις προσεχείς εκλογές.

Η φοβερή αυτή καταγγελία συνιστά την κακουργηματική πράξη της αποπείρας δωροδοκίας δικαστού, η οποία τιμωρείται με κάθειρξη.

Να σημειώσουμε ότι ο κύριος Τζανερίκος σε ιστοσελίδα ουσιαστικά κατήγγειλε πως τον προσέγγισε κυβερνητικό στέλεχος, προσφέροντάς του “ανταλλάγματα” για να συμφωνήσει με την τροπολογία της κυβέρνησης για το «μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη» (Εθνικό Κόμμα Έλληνες).

Μετά ταύτα, ο περί ου ο λόγος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου παραιτήθηκε κατά την ως άνω ημερομηνία (10.04.2023), της παραιτήσεώς του τελούσης σε πλήρη και αιτιώδη συνάφεια με τις καταγγελόμενες από αυτόν παρεμβάσεις, καταγγέλλοντας πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση.

Με νέα δήλωση του ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος μιλάει με στοιχεία και λεπτομέρειες, για όσα έγιναν μέχρι να φτάσει στην παραίτησή του, την Μεγάλη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει αυτολεξεί: «H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε την πρωτοβουλία να με καλέσει, για να συζητήσουμε, όπως είπε, διαδικαστικά θέματα. Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο.

Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Έτσι μου πρότεινε να πάω στο γραφείο του και δέχτηκα, για να δω μήπως είναι θεσμικό θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργού Επικρατείας. Πήγα λοιπόν και εκεί με ρώτησε, εάν έχω να προτείνω κάτι, για να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη και του απάντησα ότι, δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν έχω να προτείνω κάτι. Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Απριλίου, κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Τι μεσολάβησε από τη συνάντηση μας με τον κ. Γεραπατρίτη μέχρι τις 6 Απριλίου, που κατατέθηκε η τροπολογία Βορίδη στη Βουλή;»

Και συνεχίζει ο κ. Τζανερίκος:

«Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει και με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη, πως και δεν μου ανέφερε τίποτα, για την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στις 6 Απριλίου; Δεν θα έπρεπε να έχει ζητήσει τη γνώμη μου, αφού τον ενδιέφερε η γνώμη μου; Θα μπορούσε να μου έχει πει «αυτό θα κάνουμε». 

Γιατί λοιπόν δεν ενημερώθηκα, αφού μου δόθηκε η πρωτοβουλία να πω τις απόψεις μου; Και γιατί δεν με ενημέρωσαν μετά και γιατί, αφού το αποφάσισαν δεν με ενημέρωσαν, αφού ήθελαν τη γνώμη μου;

EΡΩΤΗΣΗ: H «επαφή» με τον Ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα πότε έγινε;

Tζανερρίκος: Το περασμένο Σάββατο, στις 8 Απριλίου. Εγώ δεν είχα καμία πρωτοβουλία, ούτε για τη συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη, ούτε για τη δεύτερη “επαφή” με τον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα. Δεν είχα λόγο. Ας πουν λοιπόν αυτοί, γιατί συναντηθήκαμε? Γιατί είχαν αυτές τις πρωτοβουλίες; Για να κουβεντιάσουμε για τον καιρό, ή για τα γενικότερα θέματα της Δικαιοσύνης, που σοβούν εδώ και 50 χρόνια; Ας μας πουν εκείνοι που είχαν τις πρωτοβουλίες… Εκτός και εάν τις αρνούνται…

EΡΩΤΗΣΗ: Tι έγινε στην επαφή σας αυτή;

Tζανερρίκος: Μου προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι, θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές, άμα τη αφυπηρέτηση μου, δηλαδή να ηγηθώ σε Αρχές.

Και συμπλήρωσε o Ανώτατος Δικαστής:

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!».

Των ως άνω λοιπόν διαλαμβανομένων πραγματικών περιστατικών ένεκα, μείζονος σημασίας και άμεσης διερεύνησης τυγχάνει το ζήτημα όπως εξακριβωθεί εάν και κατά πόσον είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ.Τζανερίκου ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από τον υπουργό Επικρατείας και άλλο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο (που φωτογραφίστηκε ως ο ίδιος ο πρωθυπουργός) προκειμένου να αποκλείσει το Α’ Τμήμα ΑΠ το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές. Τούτου, αληθώς υποτιθέμενου, συνιστά όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά και τελούμενες κακουργηματικές πράξεις που χρήζουν άμεσης αυτεπαγγέλτου εισαγγελικής παρέμβασης.

ΙΙ. ΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΞ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗΣ- ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ.

Σύμφωνα με τα άρτι κάτωθι ισχύοντα του Ποινικού μας Κώδικα:

Άρθρο 237 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Δωροληψία και δωροδοκία δικαστικών λειτουργών

«1. Όποιος καλείται κατά το νόμο να εκτελέσει δικαστικά καθήκοντα ή ο διαιτητής, αν ζητήσει ή λάβει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλημα, ή αποδεχθεί την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, για ενέργεια του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του κατά την απονομή της δικαιοσύνης ή την επίλυση διαφοράς, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες.

2. Με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες τιμωρείται όποιος για τον πιο πάνω σκοπό υπόσχεται ή παρέχει τέτοια ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου, στα πρόσωπα της προηγούμενης παραγράφου, για τους εαυτούς τους ή για άλλον.

3. Διευθυντής επιχείρησης ή άλλο πρόσωπο που έχει την εξουσία λήψης αποφάσεων ή ελέγχου σε επιχείρηση τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη, αν με παραβίαση συγκεκριμένου καθήκοντος επιμέλειας δεν απέτρεψε από αμέλεια πρόσωπο που τελεί υπό τις εντολές του ή υπόκειται στον έλεγχο του από την τέλεση προς όφελος της επιχείρησης της πράξης της προηγούμενης παραγράφου.

4. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται και όταν οι πράξεις τελούνται: α) από ή προς μέλη του Δικαστηρίου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, β) από ή προς όσους ασκούν δικαστικά καθήκοντα ή καθήκοντα διαιτητή σε διεθνή δικαστήρια των οποίων η δικαιοδοσία είναι αποδεκτή από την Ελλάδα ή γ) προς δικαστές, ενόρκους ή διαιτητές άλλων κρατών σχετικά με την άσκηση των δικαστικών τους καθηκόντων. Στις περιπτώσεις αυτές οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και όταν η πράξη τελείται στην αλλοδαπή από ή προς ημεδαπό, ακόμα κι αν δεν είναι αξιόποινη κατά τους νόμους της χώρας όπου τελέστηκε». 

Σημειώσεις επί του νόμου

Ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019

Συνεκδοχικά, εφόσον πρόκειται για αδιαμφισβήτητα πραγματικά περιστατικά, εν προκειμένω οι δηλώσεις – καταγγελίες του τέως πλέον αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και, εφόσον τα καταγγελλόμενα του κ. Τζανερίκου είναι αληθή, αναφύεται μείζον ζήτημα τόσο συνταγματικής, όσο και ποινικής εκτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 237 του Ποινικού Κώδικα, κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα (απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού).

Προσέτι, δέον όπως σημειωθεί πως τυγχάνει δεδομένη η τρώση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, καθώς, ούτως ή άλλως, φαλκιδεύεται η πεμπτουσία αυτού, η ελεύθερη έκφραση του φρονήματος των Ελλήνων πολιτών, άγοντας, κατ’ ουσίαν, στην αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος!

Ούτως ειπείν, η Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη ΟΦΕΙΛΕΙ να παρέμβει, δια της ιδικής μας μηνυτηρίου αναφοράς, ΑΜΕΣΑ, διερευνώντας τα – αληθώς η μη – καταγγελλόμενα, μετά παρρησίας και αντικειμενικότητας, ως επιτάσσεται σε ένα πραγματικά δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Δέον δε όπως σημειωθεί πως, καθόσον οι φερόμενες ως τελούμενες κακουργηματικές πράξεις από Ανώτατους Κυβερνητικούς παράγοντες, ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ (δεν τυγχάνει δηλαδή εφαρμογής το άρθρο 86 του Συντάγματος)!

Μετά τούτων, κατά τα άρτι διαλαμβανόμενα, παρακαλούμε πολύ τη διερεύνηση από την πλευρά σας για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και βέβαια να αποδοθούν στους υπεύθυνους.

Επειδή για τον Έλληνα πολίτη ύστατο καταφύγιο τούτες τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, αποτελεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ένας θεσμός που βάλλεται πανταχόθεν, ιδία από αυτούς που έχουν συνηθίσει στην αυθαιρεσία και στο ανέλεγκτο αυτής.

Επειδή κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. «(Η Εισαγγελία) Δρα ενιαία και αδιάκριτα και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.». Ως κατέχων λοιπόν την ανώτερη θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, είσθε πολλαπλώς ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να διασφαλίσετε την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και την διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Επειδή η δικαιοσύνη αποτελεί σ’ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα του πολίτη, προκειμένου να διασφαλισθεί το αρραγές των αρμών της κοινωνικής μας συνοχής.

Επειδή ο Ελληνικός λαός προσβλέπει σ’ Εσάς για την ευθυδικία, την τήρηση της νομιμότητας και την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και στην εν λόγω περίπτωση.

Επειδή οι νόμοι του κράτους μας υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι να παραμένουν ανενεργοί, σαν «ακάλυπτες νομικές επιταγές».

Επειδή οι υπαίτιοι εγκληματικών πράξεων πρέπει να ανευρίσκονται και να τιμωρούνται αναλόγως.

Επειδή, αναμφίρρηστα, έχουν διαπραχθεί ιδιαιτέρως σοβαρά ποινικά αδικήματα, κατά τα άρτι ανωτέρω εκτεθέντα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Παρακαλώ για τις δικές Σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα.

                                                                                                                   Μετά τιμής

                                                                                                                ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕΣ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ