ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Ο σύγχρονος Ελληνικός πολιτισμός της μαρτυρικής σφαγής των αμνών»
Αφού πάνε στην εκκλησία, κοινωνήσουν, προσκυνήσουν, προσευχηθούν, παρακαλέσουν, μετά θα κάνουν λουτρό αίματος κ θα γλεντήσουν θα πιούν θα χορέψουν έθιμο Πάσχα, Χριστιανικό.
Το ότι για ένα συμβολικό αλλά και αναχρονιστικό έθιμο χιλιάδες ζώα θα κακομεταχειρισθούν και θα σφαγιαστούν, χωρίς νάρκωση, χωρίς ‘απομόνωση’, αλλά το ένα πίσω από το άλλο, που ακούει και βλέπει το αίμα του πριν απ’ αυτό, βλέπει που σπαράζει και γδέρνεται και φυσικά καταρρέει από τον φόβο του θανάτου.
Σε ποιο Ευαγγέλιο της Μητέρας των Θρησκειών αποδίδεται αυτή εξήγηση?
Τόσο λοιπόν στη Χριστιανική, όσο και στην εβραϊκή παράδοση το σφάξιμο του αρνιού είναι μια θυσία – προσφορά στον Θεό. Στη σύγχρονη εκδοχή του εθίμου, ο κόσμος δεν θυσιάζει απλά το ζωντανό (συνήθως αρνί ή κατσίκι), αλλά το σουβλίζει και το τρώει. Κι αν υπάρχει και δεύτερη σούβλα διαθέσιμη, χτυπάει κι ένα κοκορέτσι!
Όσοι εκτρέφουν ζώα ΠΡΕΠΕΙ να διασφαλίζουν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, όχι μόνο κατά τη μεταφορά των ζώων στο σφαγείο αλλά και κατά την εκτροφή τους. Πρέπει επίσης να εφαρμόζονται μέθοδοι ώστε τα ζώα να μη πονάνε πολύ.
Η μαζική κατανάλωση του Απριλίου παρακινεί σε μαζική εκτροφή και διάθεση, η μεταφορά δεν θυμίζει Ευρωπαϊκό κράτος και η Πολιτεία οφείλει να περνά από το μικροσκόπιο όλα τα σφαγεία, ώστε τα αμνοερίφια να θανατώνονται βάσει των θεσμοθετημένων κανόνων.
Όπως κυνηγούσε λυσσασμένη τα κορονοπάρτι, έπρεπε να τιμωρούσε τα πρόχειρα και παράνομα κρεματόρια, που πνίγουν στο αίμα μια Εορτή τόσο βαθιά, εσωτερική,τόσο μυστικιστική και τόσο ξεκάθαρη που μας δείχνει ότι ο Θάνατος είναι αναπόφευκτος.
Το στρίμωγμα, το ποδοπάτημα και τα χτυπήματα κατά την μεταφορά έχει αρκετά ζώα θύματα τα οποία αιμορραγούν αβοήθητα στα φορτηγά, εικόνες ντροπής για ένα Έθνος που πιστεύει σε Αξίες όπως αυτές που έλεγε ο Χριστός