Μέγιστο εθνικό έγκλημα η αναγνώριση του Κοσόβου από την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άραγε ο @NikosDendias -καλή του ώρα τώρα πετά νότια της Γροιλανδίας προς Newfoundland- έχει συνειδητοποιήσει τί σημαίνει εις βάρος της Ελλάδας η υπό άκρα μυστικότητα ετοιμασία Κοσοβάρικης Πρεσβείας στην Αθήνα; Ενεργούμε ως ΥΠΕΞ της Ελλάδος ή ως Ύπατοι Βερολίνου / Ουάσινγκτον;

Σήμερα έμαθα ότι εκ των πρωτοστατών από 🇩🇪πλευράς -εξίσου εμπλέκονται οι 🇺🇸- σε ζήτημα αναγνώρισης 🇽🇰, είναι ο Γενς Πλέτσερ, πρ. πρέσβης 🇩🇪 Αθήνα, Διπλ. Σύμβουλος Σόλτζ, πρωτεργάτης Συμφωνίας Πρεσπών, παρών σε τελευταία συνάντηση 🇬🇷Μπούρα – 🇹🇷Καλίν.
Εδώ με τα κατευναστικά αλάνια:

O Γενς Πλέτνερ στα γραφεία της «Κ»

01s2grafk

Την εκτίμησή του για τη δημοσιογραφική ποιότητα της «Καθημερινής» εξέφρασε ο Γερμανός πρέσβης Γενς Πλέτνερ, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία μας πριν από μερικές ημέρες.

Στο γεύμα που παρετέθη προς τιμήν του, ο συμπαθής και καλά ενημερωμένος διπλωμάτης, που ήρθε στη χώρα μας το καλοκαίρι, μίλησε για την πολιτική κατάσταση στην πατρίδα του και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Βέβαια, μεταξύ του φιλέτου και του επιδορπίου, συζητήθηκε όπως ήταν φυσικό και το θέμα των Σκοπίων. Η συνάντηση ήταν εγκάρδια και εποικοδομητική, με την υπόσχεση να επαναληφθεί στο μέλλον.

Ο Πλέτνερ διαδέχθηκε τον Πέτερ Σόοφ, ο οποίος είχε μείνει στην Eλλάδα τρία και πλέον χρόνια. Είναι 50 ετών, φιλοευρωπαϊστής και φιλέλληνας. Επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ακρόπολη όταν ήταν παιδί και ανέπτυξε θαυμασμό για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Με πληροφορίες απο το kathimerini.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ