Συγκλονιστική παρέμβαση του Ναυάρχου Χρηστίδη για τα Τέμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Γιώργου Σαχίνη στην ΚΡΗΤΗ TV, έκανε μια συγκλονιστική παρέμβαση ο επίτιμος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του.

Εξήρε τον ξεσηκωμό της νεολαίας με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και την αντίδρασή της ενάντια στην κρατική καταστολή και σχολίασε μεταξύ άλλων πως «όποτε η νεολαία ξεσηκώθηκε, όντως η Ελλάδα είχε περισσότερη Δημοκρατία ή καλύτερης ποιότητας Δημοκρατία».

Είπε ακόμα με αφορμή τα Τέμπη και τον «μύλο» με τον αριθμό των νεκρών:

«Και στο παρελθόν ακούγαμε ασάφεια νεκρών, ή στο παρελθόν ασάφεια ανθρώπων που ξυλοκοπήθηκαν, να σας θυμίσω τη Νέα Σμύρνη (σ.σ. τα περιστατικά αστυνομικής βίας) … αυτά συνήθως γίνονται σε απολυταρχικά καθεστώτα, ή καθεστώτα κάθε μορφής χούντας. Είναι θετικό ότι η νεολαία ξεσηκώθηκε και δεν δέχεται την καταστολή και ζητά περισσότερο δημοκρατία».

Και έκλεισε λέγοντας το εξής, με αναφορά στο περιβόητο άρθρο 86 της ασυλίαςτων πολιτικών προσώπων, μελών της κυβέρνησης:

«Εγώ μεγάλωσα στη Λάρισα ακούγοντας τα τραγούδια του Θεοδωράκη … αναμένοντας το πότε θα χτυπήσουν οι καμπάνες της ελευθερίας, της ελευθεροστομίας, της ανθηροστομίας, της δημοκρατίας. Η δική μου η γενιά παραδίδουμε στους νέους την “Ελένη και κάθε Ελένη της Αθήνας κοιμωμένη” (σ.σ. ερμηνεία Χάρις Αλεξίου, μουσική: Θάνος Μικρούτσικος, στίχοι: Μπάμπης Τσικληρόπουλος), να μη πω προδομένη… Άρα να πάρουν όλοι το τρένο … μαζί με το άρθρο 86 της ασυλίας, δηλαδή της ασυδοσίας και να πάνε στο καλό, για να μη πω κάτι άλλο. Έτσι αισθάνομαι».

Ολόκληρη η εκπομπή:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ