Αλαλούμ συνεχίζει να επικρατεί με τη λίστα των αγνοουμένων, καθώς η Hellenic Train αδυνατεί να δώσει τον ακριβή αριθμό των επιβατών. Πλέον, αν και ο αριθμός όσων επέβαιναν στην αμαξοστοιχία με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη δεν έχει μεταβληθεί (παραμένει στους 354), σύμφωνα με όσα επικαλείται η Hellenic Train, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθούν τα ονόματα των επιβαινόντων στο τρένο.
Πάντως, πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό επιβατών. Αυτό καθιστά πλέον το έργο ταυτοποίησης των θυμάτων δυσκολότερο, ενώ η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με τις λίστες των επιβατών αυξάνεται.
Η εταιρεία δεν είχε κατάλογο επιβατών και αυτό γιατί τα εισιτήρια δεν ήταν ονομαστικά, όπως συμβαίνει στα αεροπλάνα.
Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η Hellenic Train δεν είναι υποχρεωμένη να ονομαστικοποιήσει τα εισιτήρια. Ενδιαφέρον έχει και η πληροφορία ότι η ιταλική εταιρεία προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά πάντων για διαφυγόντα κέρδη.
Η πρώτη αγωγή από συγγενείς επιβατών στο μοιραίο τρένο, που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στην κοιλάδα των Τεμπών, είναι πάντως γεγονός. Πρώτος ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος οικογένειας 42χρονου πολυτραυματία, κατήγγειλε ότι τα άτομα που ήταν μέσα στην αμαξοστοιχία ήταν πιθανότατα πολύ περισσότερα από 350, αφού μπήκαν και άνθρωποι χωρίς εισιτήριο. Γι’ αυτό και, όπως είπε, η εταιρεία δεν έχει αναφέρει ακόμη ακριβή αριθμό. «Ζητάμε την επικίνδυνη σωματική βλάβη που έχουμε υποστεί, γιατί έχουμε σπάσει πλευρά και στα μάτια του μέσα έχουν μπει γυαλιά και δεν μπορεί να κινηθεί, αλλά βάζουμε και την παράμετρο του ενδεχόμενου δόλου σε απόπειρα ανθρωποκτονίας», υπογράμμισε. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Οργανισμοί αυτού του μεγέθους έχουν ασφαλιστεί για τέτοια δυστυχήματα σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες.