Νέες αποκαλύψεις Παντσέρι – Tηλεφωνικές συνομιλίες με την αδελφή της «καίνε» την Καϊλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στη δημοσιότητα ο ελληνικός και ξένος Τύπος όσον αφορά στο περιεχόμενο της ομολογίας του Αντόνιο Παντσέρι για το Qatargate, στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές οι εφημερίδες La Repubblica, Le Soir, Knack και Καθημερινή, αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της ομολογίας του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι από τα χέρια του ίδιου και του Φραντσέσκο Τζόρτζι έχουν περάσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα 2018-2022 κυρίως σε μετρητά και προέρχονταν από το Κατάρ, από το Μαρόκο και από την Μαυριτανία. Αναφορές υπάρχουν και για την Εύα Καϊλή λέγοντας πως η προεκλογική εκστρατεία της για τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 χρηματοδοτήθηκε από το Κατάρ με το ποσό των 250.000 ευρώ.

«Εγινε μια συνάντηση στην Ντόχα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019. Για την Εύα, δεν μπορώ πια να θυμηθώ εάν βρισκόταν εκεί, αλλά νομίζω ότι ήταν παρούσα, δίχως να μπορώ να είμαι 100% σίγουρος. Αλλά η απόφαση που πάρθηκε σε σχέση με τα χρήματα για τους υποψηφίους συμπεριελάμβανε την Εύα Καϊλή. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος εκείνης της συνάντησης οι Καταριανοί αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές εκστρατείες των τριών της Καϊλή, του Κοτσολίνο και ενός ακόμα υποψηφίου με 250.000 ευρώ. Ναι, αυτό συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παντσέρι.

Επίσης, σύμφωνα με τον Παντσέρι, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να παρέμβει στον Εμμανουέλ Μακρόν ώστε να ενθαρρύνει το ευρωπαϊκό σχέδιο απαλλαγής από τη βίζα του Κατάρ για είσοδο στη ζώνη Σένγκεν. «Δεν ξέρω αν το έκανε», ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής στους ανακριτές.

https://twitter.com/lesoir/status/1629379723296899073?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1629379723296899073%7Ctwgr%5E9ffa174bcd4167e37ca96fad1a03cce3aaac8a06%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fpolitiki%2F443158%2Fnees-apokalypseis-pantseri-tilefonikes-synomilies-me-tin-adelfi-tis-kaine-tin-kaili%2F

Όσον αφορά στις τηλεφωνικές συνομιλίες της Καϊλή με την αδελφή και τον πατέρα της από τη φυλακή Χάρεν και οι οποίες καταγράφηκαν από τις βελγικές αρχές, περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το Qatargate. Σύμφωνα με αυτές η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε ζητήσει από έναν από τους συγγενείς της να συλλέξουν από το σπίτι της ένα κινητό τηλέφωνο και ένα USB.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει η αγωνία της Καϊλή για την έκβαση της υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενη, ενώ αποκαλύπτονται συνεννοήσεις για τη μίσθωση ακινήτων, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.

Σε συνομιλία με τον πατέρα της το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, ο τελευταίος «δηλώνει μετανιωμένος που έκανε μια κίνηση πανικού παίρνοντας τη βαλίτσα», ενώ χαριτολογώντας λέει ότι είναι είναι σαν να παρακολουθούν «σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών». Αναφορές γίνονται και στο πρόσωπο του Φραντσέσκο Τζόρτζι χαρακτηρίζοντας τον «ανώριμο» και λέγοντας ότι έχει «λυγίσει από τον φόβο» καθώς και ότι «έπαιζε με τη φωτιά».

«Αόριστες αναφορές»

Πάντως σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου στην Καθημερινή οι αναφορές του Παντσέρι είναι αόριστες και μάλιστα αμφισβήτησε την αξιοπιστία των ισχυρισμών του.

«Αναφέρει μεν ότι η συνάντηση έγινε το 2019 στο Κατάρ, αλλά ότι ο ίδιος δεν θυμάται εάν η Καϊλή μετείχε σ’ αυτήν. Και ότι εκ των υστέρων ο ίδιος έμαθε ότι δόθηκαν χρήματα σ’ εκείνη και σε δύο ακόμη ευρωβουλευτές», ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η συγκεκριμένη αναφορά δεν μπορεί να εκληφθεί ως επιβεβαίωση ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εισέπραξε πράγματι χρήματα από το Κατάρ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που αυτό ίσχυε, τότε το αδίκημα είναι στη δικαιοδοσία της ελληνικής και όχι της βελγικής Δικαιοσύνης, παρατήρησε ο Eλληνας ποινικολόγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ