Σαουδική Αραβία και Τουρκία σχεδιάζουν κοινή παραγωγή drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει τις προσπάθειές της να αναπτύξει την εγχώρια βιομηχανία drone προκειμένου να αυξήσει τη στρατηγική της ανεξαρτησία και να ενισχύσει τη στρατιωτική ετοιμότητα του αμυντικού της συστήματος, σημειώνει αμυντική πηγή της χώρας.

Το βασίλειο έχει ανακοινώσει σχέδια για επενδύσεις άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη στρατιωτική βιομηχανία την επόμενη δεκαετία ως μέρος του οράματός του για ανάπτυξη του τομέα.

 Η εστίαση της στρατιωτικής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας είναι στα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προκειμένου να επιτευχθεί αυτοδυναμία σε αυτόν τον τομέα και να μειωθεί η εξάρτηση από ξένα όπλα.

Υπό το φως αυτών των προσπαθειών, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε πρόσφατα ότι η χώρα του είχε λάβει πρόταση από τη Σαουδική Αραβία να παράγει από κοινού drones.

2

Φωτό από τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Ταλάλ Μπιν Αμπντουλάχ Αλοτάιμπι με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μουχσίν Ντερέ στις 22 Δεκεμβρίου 2022.

Αυτό έρχεται μετά από επίσκεψη του Σαουδάραβα Βοηθού Υπουργού Άμυνας στην Τουρκία, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας για να συζητήσουν τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την προώθηση και ανάπτυξη υφιστάμενων συμφωνιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Στρατιωτικών Βιομηχανιών της Σαουδικής Αραβίας, Ουαλίντ Άμπου Χαλέντ, δήλωσε ότι το Βασίλειο εργάζεται για την κατασκευή drones σε τοπικό επίπεδο λόγω της αυξανόμενης σημασίας τους.

Τόνισε ότι τα μη επανδρωμένα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών και των οχημάτων, είναι το μέλλον των στρατιωτικών βιομηχανιών.

Το Βασίλειο εστιάζει επίσης στην ανάπτυξη αισθητήρων και συστημάτων ραντάρ και συμβαδίζει με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ο κυβερνήτης της Γενικής Αρχής Στρατιωτικών Βιομηχανιών στη Σαουδική Αραβία, Άχμεντ αλ Οχαλί, ανέφερε ότι το βασίλειο έχει ξοδέψει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια για να τονώσει την τοπική στρατιωτική βιομηχανία.

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε στρατηγική συμφωνία με την Advanced Electronics and Communications Systems Company (ACES) και μια παγκόσμια εταιρεία μεταφοράς γνώσης στον τομέα της παραγωγής συστημάτων ωφέλιμου φορτίου μη επανδρωμένων αεροσκαφών εντός του Βασιλείου.

Αυτό είναι σύμφωνο με τους στόχους του σχεδίου «Vision 2030» της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο στοχεύει στον εξύψωση της στρατιωτικής βιομηχανίας και να την καταστήσει σημαντικό συνεισφέροντα στην οικονομία.

Η συμφωνία και η στρατηγική της εταιρείας αποσκοπούν επίσης στη μείωση της εξάρτησης του Βασιλείου από εξωτερικές πηγές στρατιωτικού εξοπλισμού και στην αύξηση της αυτάρκειας.

 Το Βασίλειο επιδιώκει επίσης να προσελκύσει διεθνείς εταιρείες να επενδύσουν στην τοπική στρατιωτική βιομηχανία και να μεταφέρουν τεχνολογία για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του τομέα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ