Βγήκαν τα μαχαίρια στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία για τις δυο μεγάλες προμήθειες των μαχητικών αεροσκαφών Rafale και των φρεγατών Belharra που με εντολή Μαξίμου έμειναν εκτός συμπαραγωγής.
«Βουίζει» η αγορά και γράφεται στα ηλεκτρονικά Μέσα (π.χ. Εnikos) ότι ο Τάσος Ροζολής, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος «ΑΚΜΩΝ», με το «καπέλο» του προέδρου του ΣΕΚΠΥμεθοδεύει να πάρει υποκατασκευαστικό έργο για τις γαλλικές φρεγάτες δυσανάλογο με το εκτόπισμα και την εμπειρία του.
Το σπίρτο που άναψε την φωτιά, αποτέλεσε ένα ξένο δημοσίευμα που εκθειάζει την ανάληψη έργου της Group Navale και τονίζει ξεκάθαρα ότι ο Τάσος Ροζολής με το «καπέλο» του πρόεδρου και εκπρόσωπου του ΣΕΚΠΥ προωθεί κυρίως τα συμφέροντα της εταιρείας του ως ΑΚΜΩΝ.
Εν συνεχεία, η φωτιά επεκτάθηκε στα Μεσόγεια και στα Οινόφυτα που βρίσκεται σχεδόν το σύνολο των αμυντικών βιομηχανιών, με τον μεγαλύτερο τζίρο του κλάδου όπου τα μέλη του ΣΕΚΠΥ εξέφραζαν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι όλοι εκείνοι αποκλείστηκαν από την διαδικασία ανάθεσης έργου συμπαραγωγής.
Μάλιστα, σε μια δημόσια αντιπαράθεση επιχειρημάτων του Εnikos με τον Τάσο Ροζολή τίθεται ένα καίριο ερώτημα προς τον πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ:
– Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η γαλλική εταιρεία ζήτησε προσφορές από τρεις εταιρείες, αλλά στο τέλος είπε στις άλλες δύο να μην κάνουν προσφορά διότι το έργο είχε ήδη ανατεθεί σε εσάς; Γιατί κύριε Ροζολή τέτοια σπουδή να σας δώσουν ένα έργο που, από ό,τι φαίνεται, θα τους στοίχιζε λιγότερο με τις άλλες δύο εταιρείες;
Ωστόσο, ο καβγάς που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΣΕΚΠΥ και μελών του Συνδέσμου φαντάζει ως να γίνεται σε ξένο αχυρώνα. Διότι όπως ευστόχως παρατηρεί το Enikos: «Καλό θα ήταν να ανακοινωθούν οι συγκεκριμένες ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ (από NAVAL και Dassault) για να δούμε αν πράγματι μοιράσθηκαν “ψίχουλα” σε σχέση με προμήθειες δισεκατομμυρίων…».
Και έχει απόλυτο δίκιο.