Έφυγε από τη ζωή ένας αξιόλογος άνθρωπος και μαχητής, ο Δάσκαλος Θανάσης Πανάγου από την Επτάλοφο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτη δημοτικού, στο Δημοτικό της Κίρρας,ο Θαυμάσιος δάσκαλός μας Θανάσης Πανάγου.Ηταν μια ξεχωριστή ύπαρξη,μια γενιά μπροστά από τους δασκάλους που είχαμε συνηθίσει ως τότε.
Βγαίναμε μαζί του στην εξοχή και κάνανε μάθημα παρατηρώντας τη φύση. Τα μαθηματικά είναι παντού έλεγε, Όποιος ξέρει μαθηματικά ξέρει τα πάντα. Πρώτη φορά αποβολή απ’την αίθουσα πήρα απ’τον Πανάγου.
Είχα βάλει τα κλάματα και ήρθε στο προαύλιο και μου λέει τρέχα φέρε ένα πακέτο Styvensant μωβ. Αυτά κάπνιζε τότε. Ο λόγος που πήρα αποβολή ήταν γιατί μας είπε, Θα ανεβάσουμε θεατρικό. ” Ο κύκλος με την κιμωλία” του Μπρεχτ. Και εγώ είπα, κύριε αυτό δεν είναι θεατρικό, αυτό είναι γλωσσοδέτης και αυτός ο Μπρεχτ μάλλον ήταν κακός Γερμανός. Και με έστειλε στο προαύλιο. Τι ντροπή…. έλεγα τότε.
Αυτός ήταν ο θαυμάσιος δάσκαλός μας, ήταν βαθιά συνδεδεμένος με τους μαθητές, έβλεπε σε εμάς τα κομμάτια της κοινωνίας που οραματιζόταν να γίνουν υγιεστερα και πιο ανθρώπινα. Θανάση, άνθρωπε της προσφοράς, με κάθε τρόπο ήθελες να συμβάλλεις στο θετικό πρόσημο για τον τόπο. Μας θυμόσουν όλους, έναν έναν δεκαπέντε μαθητές και πάντα με ρωτούσες για αυτούς. Δάσκαλε, έτσι θα σε λέω, έτσι θα σε θυμάμαι, θα βρεθούμε ξανά και σου υπόσχομαι εκείνη τη βόλτα για τα μανιτάρια που ακυρωσαμε.
Τελικά ο Μπρεχτ ο θαυμάσιος αυτός Γερμανός δημιουργός είπε
” Μη φοβάστε τόσο πολύ τον θάνατο, όσο μια ανεπαρκή ζωή.”
Συμφωνείς δάσκαλε;

Καλό ταξίδι στο φως,θα σε θυμάμαι πάντα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγοριανης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού μέλους του συλλόγου, συγχωριανου, φίλου, συγγενή και Δάσκαλου Παναγου Θανάση!…

Γέννημα θρέμμα της Αγοριανιτικης Γης που αγάπησε με πάθος ο Θανάσης, πρόσφερε πάντα τις γνώσεις και συμβουλές του για όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις!
Ήταν πάντα εκεί που το καθήκον τον καλούσε με ανιδιοτέλεια, γιατί για το Θανάση το καθήκον προς τον τόπο δεν τελειωνε ποτέ.

Αγαπημένε μας Θανάση, θα είσαι πάντα εκεί, στις δραστηριότητες μας, στα γλέντια, στις πεζοπορίες, θα είσαι για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας, γιατί τη θέση σου εκεί την κέρδισες με τη χαρισματική σου προσωπικότητα!

Καλό κατευόδιο και το χώμα της Αγοριανιτικης Γης που θα σε δεχθεί να είναι ελαφρύ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ