Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Η φρικτή εμπειρία του Μπόρις Μπέκερ στις βρετανικές φυλακές: Προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 55χρονος Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις απελάθηκε στη Γερμανία αφού αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα, έχοντας εκτίσει οκτώ μήνες ποινής δυόμισι ετών για χρέη και καταδολίευση αφού έκρυψε περιουσιακά στοιχεία και δάνεια ύψους 2,5 εκατομμυρίων λιρών (3,1 εκατομμυρίων δολαρίων) για να αποφύγει την πληρωμή των χρεών.

Είχε κηρύξει πτώχευση τον Ιούνιο του 2017, χρωστώντας στους πιστωτές 50 εκατομμύρια λίρες για ένα απλήρωτο δάνειο και άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών στο κτήμα του στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη τρίωρη συνέντευξη στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Sat.1, ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο του τένις είπε ότι οι νύχτες στη φυλακή Wandsworth — όχι πολύ μακριά από το σημείο όπου κέρδισε τον τίτλο του Wimbledon τρεις φορές — ήταν “φρικτές”.

Είπε ότι ήταν τυχερός που είχε σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς με μια ομάδα κρατουμένων που ονόμασε «αδέρφια αίματος», καθώς δύο κρατούμενοι που αποκαλούσε «Τζον» και «Άικ» τον είχαν απειλήσει σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο «Τζον», που εκτίει 25 χρόνια για πολλαπλές ανθρωποκτονίες, τον απείλησε να τον βλάψει αν δεν του έδινε χρήματα.

Ο ‘Ike’ του επιτέθηκε και ο Becker λέει ότι 10 κρατούμενοι “μου έσωσαν τη ζωή” επεμβαίνοντας όταν φώναξε.

«Και την επόμενη μέρα ο Άικ ρώτησε αν θα δεχόμουν τη συγγνώμη του», είπε ο Μπέκερ.

«Θα μπορούσα να το είχα απορρίψει.

«Τον συνάντησα στο πλυντήριο, έπεσε κάτω στο έδαφος και με παρακάλεσε για συγχώρεση.

«Τον σήκωσα όρθιο και τον αγκάλιασα.

«Και του είπα ότι τον σέβομαι πολύ», πρόσθεσε δακρυσμένος ο Μπέκερ.

Ο Μπέκερ λέει ότι θα παραμείνει σε επαφή με αυτούς που τον προστάτευαν.

«Όταν έχετε αγωνιστεί για την επιβίωση μαζί, αυτό σας φέρνει κοντά», είπε.

«Χρειαζόμασταν ο ένας τον άλλον».

Το μοναχικό κελί και η μπύρα

Ο Μπέκερ λέει ότι ο ήχος από το κλείσιμο της πόρτας του κελιού θα του μείνει αξέχαστος  για το υπόλοιπο της ζωής του.

“Όταν κλείνει η πόρτα του κελιού, τότε δεν μένει τίποτα. Η πιο μοναχική στιγμή που είχα στη ζωή μου.”

«Οι νύχτες ήταν φρικτές.

«Μπορούσες να ακούσεις τις κραυγές από ανθρώπους που προσπαθούσαν να αυτοκτονήσουν ή να βλάψουν τον εαυτό τους, και ανθρώπους που ανταλλάσσουν βρισιές.

«Δεν κοιμάσαι».

Περιέγραψε τη φυλακή ως “εξαιρετικά βρώμικη και εξαιρετικά επικίνδυνη…υπήρχαν δολοφόνοι, βιαστές παιδιών, έμποροι ναρκωτικών, κάθε είδους εγκληματίας που μπορείτε να φανταστείτε”.

Ο έξι φορές πρωταθλητής Grand Slam ισχυρίζεται ότι απαιτούσε από τον γερμανό πρεσβευτή να παρέμβει για να αποκτήσει μια διεθνή τηλεφωνική κάρτα, ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει με την 87χρονη μητέρα του Ελβίρα και την υπόλοιπη οικογένεια του στο εξωτερικό.

Σταδιακά οι συνθήκες του βελτιώθηκαν, διδάχθηκε αγγλικά και μαθηματικά σε μια τάξη 30 κρατουμένων και στη συνέχεια μετακόμισε στη φυλακή Huntercombe κατώτερης ασφάλειας κοντά στην Οξφόρδη, στη νότια Αγγλία.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης εκεί αρνήθηκε να επιτρέψει στον φίλο και συμπατριώτη του, μάνατζερ της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ να τον επισκεφτεί.

“Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Γιοχάνες Μπ. Κέρνερ (Γερμανός τηλεοπτικός παρουσιαστής) — ήθελαν να με επισκεφτούν στη φυλακή Χάντερκομπ”, είπε.

“Έδωσα λοιπόν τα ονόματα — αλλά ο κυβερνήτης είπε: “Δεν επιτρέπεται στον Γιούργκεν να σε επισκεφτεί, είναι πολύ γνωστός. Ανησυχούμε για την ασφάλειά του. Επομένως, πρέπει να το απορρίψουμε.”

Ο Μπέκερ πληροί τις προϋποθέσεις για απέλαση αφού αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν είναι Βρετανός πολίτης και έλαβε ποινή στερητική της ελευθερίας άνω των 12 μηνών.

Ο Μπέκερ λέει ότι ένας φίλος του είχε ναυλώσει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να τον πετάξει στη Στουτγάρδη μόλις ήξεραν ότι θα αποφυλακιζόταν και ότι είχε πάει να μείνει με ένα παντρεμένο ζευγάρι κοντά στη Χαϊδελβέργη, όχι μακριά από την πατρίδα του Leimen.

«Τότε ήπια την πρώτη μου μπύρα», είπε.

«Πιστέψτε με, ήταν η καλύτερη μπύρα της ζωής μου».

Ο Μπέκερ είπε ότι η τραυματική εμπειρία  του είχε διδάξει μαθήματα και η φυλακή ήταν το τελευταίο βήμα στο δρόμο του για να γίνει «πιο έξυπνος και ταπεινός» άνθρωπος.

Όσο για το τι του επιφύλασσε το μέλλον και πού θα ζούσε ο Μπέκερ είπε ότι ήταν απίθανο να είναι η Γερμανία.

«Δεν μπορώ να πω πού θα πάω τώρα», είπε.

“Δεν νομίζω ότι θα είναι η Γερμανία. Δεν ξέρω αν θα μείνω στην Ευρώπη — ίσως το Μαϊάμι. Είμαι επίσης μεγάλος θαυμαστής του Ντουμπάι.

«Έχω γίνει επιφυλακτικός με τις δηλώσεις μου για το μέλλον».Ι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ