Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ, εμφανίζονταν ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης. Μάλιστα σε ανάρτηση της νομικής του φίρμας στα social media φέρεται να πραγματοποιεί επίσημη συνάντηση με τον πρεσβευτή του Κατάρ Wallid bin Mohammed Al Emadi πρίν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου. Μάλιστα εκεί παραβρίσκεται ως αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας η βουλευτής της Ν.Δ Φωτεινή Αραμπατζή.
Αν κοιτάξετε πάντως σήμερα την σύνθεση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κατάρ στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, θα διαπιστώσετε ότι η Φωτεινή Αραμπατζή έχει “προαχθεί” στην θέση του προέδρου της επιτροπής κι ο Ανδρέας Πάτσης έχει “εξαφανιστεί”. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Η ως βουλευτής της Ν.Δ ο Ανδρέας Πάτσης έλεγε ψέματα και η Ν.Δ το ανέχονταν για άγνωστους λόγους ή ο Ανδρέας Πάτσης ήταν όντως πρόεδρος και μετά την διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών έγιναν κάποιες «τακτοποιήσεις». Ισχύει το δεύτερο, κι αυτό προκύπτει από τα εξής:
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα tomanifesto, τον περασμένο Αύγουστο, ο αποπεμφθείς από τη Ν.Δ Ανδρέας Πάτσης εξηγούσε τα οφέλη της ανάπτυξης στενών σχέσεων με το Κατάρ: Είναι η πρώτη Ομάδα Κοινοβουλευτικής Φιλίας των δύο χωρών –Ελλάδας, Κατάρ– και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα ο ορισμός μου από τον πρόεδρο της Βουλής ως προέδρου της Επιτροπής.
Το Κατάρ έχει υψηλή θέση ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα παίζει σημαντικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής μας και ευρύτερα. Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μόνο οφέλη μπορεί να έχει για εμάς και αυτό φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σκοπός και ευθύνη μου είναι, πέραν της βελτίωσης των πολιτικών σχέσεων, να αναζητήσω δυνατότητες συνεργασίας σε οικονομικό επίπεδο. Υπάρχουν πάρα πολλά είτε προϊόντα είτε υπηρεσίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες με τον φίλο λαό του Κατάρ. Αυτό όμως απαιτεί προσπάθεια και δουλειά.