Νεα ξεκαθαρη τοποθετης απο την Ολγα Κεφαλογιαννη που επανέλαβε την σταθερή θέση της κατά της επίκλησης του απορρήτου για τις υποκλοπές, η οποία ωστόσο είπε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να δράσει άμεσα και με πλήρη διαλεύκανση μίας υπόθεσης που πρέπει να μας οδηγήσει χωρίς “σκιές” μέχρι την κάλπη».
Η κυρία Κεφαλογιαννη, που συνεχίζει -αν και με πιο προσεκτικές διατυπώσεις- να προβάλλει τις ενστάσεις της για τον χειρισμό από την κυβέρνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, είναι η πρώτη φορά που συνδέει τις υποκλοπές με τις εκλογές, κρούοντας με αυτόν τον τρόπο «τον κώδωνα του κινδύνου» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι το εν εξελίξει σκάνδαλο θα προκαλέσει ζημιά στη Ν.Δ. αν δεν διαλευκανθεί γρήγορα και πλήρως μέχρι τις εκλογές. Επίσης, με την επισήμανση αυτή άφησε σαφείς αιχμές κατά της Δικαιοσύνης ότι κωλυσιεργεί στη διερεύνηση του σκανδάλου, ενώ εύλογα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι οι αιχμές για κωλυσιεργία στρέφονται και κατά της κυβέρνησης, η οποία μπορεί στα λόγια να λέει ότι ενδιαφέρεται για τη γρήγορη διερεύνηση, στην πράξη όμως κάνει το αντίθετο.
Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, είπε πως καμία επίκληση απορρήτου και κανένας διοικητικός ή πολιτικός υπάλληλος ή ιδιώτης δεν μπορεί να είναι υπεράνω των αρμόδιων θεσμικά οργάνων της Βουλής. Τόνισε πως εξ αντικειμένου έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο ανεξάρτητα από τον ακριβή χρόνο των εκλογών. Για αυτό και, όπως είπε, η Δικαιοσύνη πρέπει να δράσει άμεσα και με πλήρη διαλεύκανση μίας υπόθεσης που πρέπει να μας οδηγήσει χωρίς «σκιές» μέχρι την κάλπη, ενώ χαρακτήρισε θετική τη νομοθετική αλλαγή στην ΕΥΠ και τον περιορισμό του εύρους, στους λόγους εθνικής ασφάλειας ως επίκληση για άρση του απορρήτου. Επισήμανε, όμως, ότι η τριετία για να λάβει γνώση ο παρακολουθούμενος ίσως είναι ένα θέμα που κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή να επιδέχεται αλλαγές. Η κυρία Κεφαλογιάννη δεν απέκλεισε την ιδέα να ελεγχθούν τα κινητά και οι συσκευές όλων των βουλευτών του Κοινοβουλίου, αν και, όπως είπε, δεν γνωρίζει αν αυτό τεχνικά είναι εύκολα εφικτό.
Μιλώντας για άλλα θέματα, υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για την Υγεία, για το οποίο είπε πως μεταρρυθμίζει το ΕΣΥ, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στο κρίσιμο ερώτημα για τους πολίτες, όπως το χαρακτήρισε, για το αν θα επιλέξουν να έχουν μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει μια πορεία προς τα εμπρός με μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη, που θα αναβαθμίζει και την πιστοληπτική εικόνα της χώρας διαρκώς, ή αν θα επιλέξουν το πισωγύρισμα σε μια σειρά προωθητικών αλλαγών για την Ελλάδα, που συντελούνται ήδη.