Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Άμυνας, υπέγραψε δύο συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
Η κυβέρνηση του Ντμπέιμπα είπε ότι η πρώτη συμφωνία είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των δυνατοτήτων στρατιωτικής αεροπορίας στη Λιβύη, με τη βοήθεια της τουρκικής τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό.
Οι πληροφορίες από την Λιβύη όμως λένε πως πρακτικά η Μισράτα, που βρίσκεται στα νότια σύνορα της Ελλάδας, θα μετατραπεί σε τουρκική αεροπορική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών! Υπό το πρόσχημα της παραχώρησης των συγκεκριμένων Drones στην παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης, η Τουρκία θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της πόλης, να διαθέτει οπλισμένα μη επανδρωμένα, τα οποία έχουν την εμβέλεια να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την Κρήτη.
Η συμφωνία αυτή έρχεται σε συνέχεια της παράνομης εκχώρησης της ΑΟΖ της Λιβύης στην Τουρκία, ενός ανοσιουργήματος έναντι του οποίου η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίστηκε τουλάχιστον υποτονική. Αυτό, διότι η Λιβύη δεν έχει καμία ΑΟΖ. Θα αποκτήσει θαλάσσιες ζώνες προς εκμετάλλευση, μόνο εάν συμφωνήσει με την Ελλάδα. Με απλά λόγια, τα βόρεια σύνορα της Λιβύης δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Ελλάδα.
Η συμφωνία λοιπόν της Τουρκίας με την Λιβύη για την δήθεν αδειοδότηση εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου, συνιστά εισβολή στα νότια σύνορα της Ελλάδας, η οποία μετά την αμυντική συμφωνία δήθεν βελτίωσης της πολεμικής αεροπορίας της λείπεις από την Τουρκία, παίρνει τα χαρακτηριστικά στρατιωτικής εισβολείς.
Εάν η Ελλάδα δεν αντιδράσει δυναμικά, εάν δεν επιδιώξει άμεσα την ανατροπή της παράνομης κυβέρνηση της Τρίπολης με όλα τα μέσα, τότε θα ζήσουμε οδυνηρές καταστάσεις.