Μια συνταγή που ταράζει τα μαγειρικά “νερά” ανέβασε ο Ακης Πετρετζικης, μια από τις συνταγές που αγαπάτε να μισείτε οπως ο ιδιος ελεγε. Μαλιστα ρωτάει το κοινό του: Θα δοκιμάζατε vegan γύρο από κουνουπίδι;
https://twitter.com/a_petretzikis/status/1582265223863566337?s=61&t=NTmW1mAyiiUqo5P6VKQvyw
Η συνταγή του προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στο διαδίκτυο.
Συστατικά
γραμμάρια (γρ.)
TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.γ. σκόρδο
3 κ.γ. κύμινο
3 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
3 κ.γ. ρίγανη
150 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
αλάτι
πιπέρι
900 γρ. κουνουπίδι
Για τη σύνθεση
200 γρ. λάχανο, κόκκινο
1-2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κρεμμύδι
2 κ.σ. μαϊντανό
1 ντομάτα
50 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
αλάτι
5-6 αραβικές πίτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
General
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια πάστα.
Σε ένα ταψί με σχάρα απλώνουμε αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το κουνουπίδι.
Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια από το κουνουπίδι και το τυλίγουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε σκεπασμένο για 12 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30 λεπτά.
Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να σπάσει το λάχανο και να μαριναριστεί.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό σε μικρά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε μπολ.
Κόβουμε στη μέση μια αραβική πίτα και γεμίζουμε με λίγο λάχανο, κουνουπίδι, κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα, μουστάρδα και τυλίγουμε.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις αραβικές πίτες και σερβίρουμε.
Περισσότερα στο akispetretzikis.com