Τα σενάρια παραγραφής τυχόν ευθυνών Παπανδρέου για το Ελλειμα του 2009

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/papandreou-vouli-660_5.jpgσσΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΗΡΗ ΚΑΙ ΔΟΛΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ. Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ Η’ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΣ (που παραγράφονται σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών) αφού έχει το ισχυρότατο υπερασπιστικό χαρτί ότι πήρε ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ και από τη Νέα Δημοκρατία κατά την θητεία του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Η σύσταση συμμορίας όμως και η καταδολίευση είναι αδικήματα που δεν παραγράφονται όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Θα πρέπει όμως να υπάρχει μία τέτοια σύνθεση της βουλής όπου η πλειοψηφία δεν θα είναι πλειοψηφία συγκάλυψης όπως έγινε με την Siemens και ειδικά με την ΕΛΣΤΑΤ. Διαβάστε το άρθρο για να δείτε πως προβάρουν την αθώωση των καθαρμάτων που διέλυσαν την χώρα. Δεν θα τους περάσει Όμως.
Θα ανοίξει η Βουλή ή όχι; Η απάντηση στο ερώτημα μοιάζει απλή, αλλά κρύβει ορισμένες, πολύ σημαντικές «λεπτομέρειες» που θα…

καθορίσουν εν τέλει και την απάντηση.Τύποις, η Βουλή ανοίγει στις 17 Μαίου. Εφόσον δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τότε και οδεύσουμε σε επαναληπτικές εκλογές, μπορεί να ανοίξει η Βουλή, να εκλεγεί νέο προεδρείο (πρόεδρος και αντιπρόεδροι) να ορκιστούν οι νέοι βουλευτές και να διαλυθεί την επόμενη ημέρα. Αυτό προϋποθέτει ωστόσο μια τυπική παράμετρο: Να εκδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νέο προεδρικό διάταγμα με το οποίο να ακυρώνει το ήδη θυροκολλημένο στη Βουλή που ορίζει ως ημερομηνία επαναλειτουργίας της την 17η Μαϊου.

Μια ανθυπολεπτομέρεια που μένει να απαντηθεί, είναι αν θα συγκληθεί εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο (τυπικά λειτουργεί) προκειμένου να παράσχει την σχετική εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και στον Κάρολο Παπούλια για την έκδοση του νέου προεδρικού Διατάγματος. Αν ωστόσο συμβεί αυτό, ανοίξει και διαλυθεί η βουλή έστω για μια ημέρα, λογίζεται ως κοινοβουλευτική περίοδος. Κάτι που σημαίνει ότι παραγράφονται τυχόν ευθύνες του Γ. Παπανδρέου και υπουργών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική διακυβέρνηση του τόπου την τελευταία διετία, σύμφωνα με την Εξεταστική Επιτροπή που είχε συσταθεί.

Το πολιτικό ερώτημα λοιπόν που μένει να απαντηθεί – από τον νέο συσχετισμό δυνάμεων στις τελευταίες εκλογές – είναι αν θα συναινέσουν στην παραγραφή ή όχι. Τέλος, ένα ακόμη ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είναι αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας θέλει να δει να μπαίνουν στο ναό της Δημοκρατίας (με ότι αυτό συνεπάγεται) το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Ένα ενδεχόμενο που ίσως αποφευχθεί, εφόσον συρρικνωθεί το κόμμα στις επόμενες εκλογές.

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ