Η Ρωσία δίνει αμοιβή για την απόκτηση ενός συγκεκριμένου ρομπότ που χρησιμοποιείται στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίνεται αμοιβή 16 χιλιάδες δολάρια (($1=62,48 Ρωσικά ρούβλια) που αντιστοιχεί με τον ετήσιο μισθό ενός Ρώσου στρατιώτη για την απόκτηση ενός ρομπότ που χρησιμοποιείται στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η προϋπόθεση είναι αυτό το μηχάνημα να βρίσκεται κατά τη σύλληψή του σε ‘άριστη κατάσταση’.

Το ρομπότ ονομάζεται THEMIS και το βραβείο προσφέρεται από μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τη Μόσχα που συνδέεται στενά με την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.

«Η Ρωσία υστερεί σε αυτό» , είπε στο Insider ο Ρούσλαν Πουχόφ, διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών (CAST) με έδρα τη Μόσχα. 

Αυτή η δήλωση μιλά για τη χρήση ρομποτικών μέσων στον πόλεμο και την αυξανόμενη σημασία τους. 

Ο Πουχόφ ελπίζει να λάβει περισσότερες πληροφορίες εάν αυτό το ρομποτικό όχημα κατασχεθεί. Αν και είναι βασικό μοντέλο, θα βοηθήσει τις ρωσικές εξελίξεις, λέει ο Πούχοφ.

Το THEMIS είναι ένα εσθονικό ρομπότ, ένα όχημα που μεταφέρει φορτία και τραυματίες στο πεδίο της μάχης. Ο δημιουργός του THEMIS επιβεβαίωσε στο βρετανικό έντυπο Jane’s ότι ένα όχημα παραδόθηκε στην Ουκρανία. Είναι το βασικό μοντέλο αυτής της εργασίας.

Η Εσθονική εταιρεία Milrem Robotics αναπτύσσει το THEMIS. Εκτός από μια έκδοση μεταφοράς, το THEMIS μπορεί να οπλιστεί και να μετατραπεί σε ρομποτικό όχημα μάχης. 

Προς το παρόν, η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ έχουν τουλάχιστον ένα ρομποτικό όχημα TheEMIS στο απόθεμά τους. Η Milrem Robotics δεν έχει προμηθεύσει την έκδοση μάχης στην Ουκρανία, αν και δεν αρνήθηκε ότι αυτό θα συμβεί μελλοντικά.

Το χρηματικό έπαθλο των 16.000 δολαρίων είναι περισσότερο από τον ετήσιο μισθό ενός Ρώσου στρατιώτη. Αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι ένας στρατιώτης με σύμβαση στρατιωτικής θητείας τριών ετών κερδίζει κάτι περισσότερο από 13.000 δολάρια το χρόνο. Δεν πληρώνονται έτσι οι στρατεύσιμοι του ρωσικού στρατού – παίρνουν περίπου 25 δολάρια το μήνα.

Bulgarian Military

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ