Η παιχτρια στο ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος κόλλησε σε μια θεωρητικά απλή ερώτηση που αφορούσε τα αρχικα οργανισμών. Η ερώτηση ήταν σε ποιον οργανισμό το Ε δεν σημαίνει εθνικός και οι επιλογές ήταν: ΕΟΔΥ, Ε.Ο.Φ, ΕΦΕΕ, ΕΥΔΑΠ και αν καποιος ήξερε τι σημαίνουν τα αρχικα ΕΥΔΑΠ είχε και την σωστή απάντηση.
Η παιχτρια κόλλησε και ζήτησε την βοήθεια του κοινού προκαλώντας αντιδράσεις στα social media.
Ερώτηση για ΕΥΔΑΠ. #ekatommyriouxos pic.twitter.com/3MaKJ5s9WW
— Μαμά Μπρούνα (@mamaBRUNA) July 29, 2022
Πήρε βοήθεια σε αυτό!!!!! 😒#Ekatommyriouxos
— @_SPARK (@kyriakopoulosc) July 29, 2022
#ekatommyriouxos σοβαρα τωρα δεν ξερει ευδαπ τι σημαινει
εταιρεια ειναι το 1 της ευδαπ τουβλο— ΝικοςαποΝεαΛιοσια (@oxilithosg7) July 29, 2022
Το δέλτα είναι μωρέ χαμένη που μιλάς πιο πολύ και από το Γρηγόρη! #Ekatommyriouxos
— elenim⛱️🎣👙 (@elenim50) July 29, 2022
δεν ξέρω τα άλλα αλλα στην ΕΥΔΑΠ TO E σημαινει εταιρεία #Ekatommyriouxos
— mata (@MATINAPAPAGEOR1) July 29, 2022
Το νερο μωρη, Εταιρια ειναι #Ekatommyriouxos
— George Georgiadis (@2013Georgiadis) July 29, 2022
ΕΥΔΑΠ #Ekatommyriouxos
— Harrison (@Curva__Fiesole) July 29, 2022
Η ΕΥΔΑΠ εκτός απο το τηλεπαιχνίδι τον τελευταίο καιρο ειναι ένα θεμα που απασχολεί την επικαιρότητα: Παρακάμπτουν αποφάσεις του ΣτΕ για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ
Με την ανοχή Σταϊκούρα, το Υπερταμείο επιμένει να ελέγχει παρανόμως την πλειοψηφία των μετοχών των δημόσιων επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, ευτελίζοντας τη Δικαιοσύνη
Περίεργες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που αρνείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο φορέων, το Υπερταμείο, με την ανοχή του υπουργού Οικονομικών και των διοικήσεων των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, επιμένει να ελέγχει παρανόμως την πλειοψηφία των μετοχών των δημόσιων επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης ευτελίζοντας τη Δικαιοσύνη και το δημόσιο συμφέρον, παρά τις αποφάσεις 190 & 191/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οπως υπενθυμίζουν, το ανώτατο δικαστήριο με τις δύο αποφάσεις του, με συντριπτική πλειοψηφία, ακύρωσε ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους τη μεταβίβαση των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Οι εν λόγω αποφάσεις, 190 & 191/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ, εκδόθηκαν σε συνέχεια της 1906/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.
«Εκεί που οι κυβερνήσεις αποδείχτηκαν ανίκανες ή άβουλες να προστατεύσουν τη δημόσια διαχείριση του σημαντικότερου αγαθού για την επιβίωση του ανθρώπου, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, επικαλούμενο το Σύνταγμα, είχε το ανάστημα να διασώσει τη διαχείριση του φυσικού αυτού αγαθού από τις προσπάθειες παράδοσής του στους κανόνες της αγοράς» υπογραμμίζουν.
Επειτα από πέντε μήνες από την ακύρωση της μεταβίβασης των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο και λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων (19 Αυγούστου για την ΕΥΔΑΠ και 8 Σεπτεμβρίου για την ΕΥΑΘ), ο υπουργός Οικονομικών και το Υπερταμείο δεν έχουν ακόμη προβεί στις διαδικαστικές ενέργειες, ώστε να επιστρέψουν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, όπως διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με άμεσο πλέον κίνδυνο το Υπερταμείο να αποκομίσει παρανόμως ακόμη και το τρέχον μέρισμα των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Δημοφιλείς ειδήσεις «Παραμένει ανοιχτό» το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων
Επιπλέον, από δημόσιες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου και του υπουργού Οικονομικών, προκύπτει ότι επιχειρεί νέα νομοθετική κατασκευή, με σκοπό να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Υπερταμείου οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, κατά προφανή καταστρατήγηση όσων έχει κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας.