Ρέθυμνο: Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για δεύτερη ημέρα δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο, με τις αναζωπυρώσεις να μην έχουν τέλος. Μάλιστα, έγιναν νέες εκκενώσεις οικισμών.

Οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης με τη φωτιά επικεντρώνονται στα νότια, καθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη με τη μορφή αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι φλόγες «ζωντάνεψαν» ανάμεσα στην περιοχή Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη, πλησιάζοντας απειλητικά τους οικισμούς Άγιος Γεώργιος και Σαχτούρια.

«Δώσαμε εντολή για εκκένωση του Αγίου Γεωργίου, αλλά και κάποιων σπιτιών που βρίσκονται μεμονωμένα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης.

Εναέριες και επίγειες δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη

Στα πύρινα μέτωπα νότια του Ρεθύμνου επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, στην περιοχή του Ορνέ δίνουν μάχη με τις φλόγες 33 οχήματα με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο 22 άνδρες με 7 οχήματα.

Την ίδια ώρα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τουλάχιστον τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Παράλληλα, στα πύρινα μέτωπα παραμένουν δεκάδες εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες των ΟΤΑ, αλλά και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής με δικά τους μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ