Το Ιράκ συνεχίζει να καταγράφει συνεχή αύξηση πληθυσμού, χρόνο με το χρόνο, παρά τα πολλά προβλήματα της χώρας και την έλλειψη των πιο βασικών δημόσιων υπηρεσιών και αναγκών ζωής, όπως ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και άλλα, και παρά τις προσδοκίες ότι ο πληθυσμός της Μεσοποταμίας θα φτάσει τους 80 εκατομμύρια το 2050.
Οι εκκλήσεις για τον έλεγχο των γεννήσεων έστω και αν είναι λανθασμένες με τον τρόπο που γίνονται με αποτέλεσμα να φέρνουν γέλια στους Ιρακινούς, ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν αυτές τις εκκλήσεις, ιδιαίτερα με γνώμονα το υψηλό κόστος ζωής και τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ιρακινές οικογένειες.
Ο έλεγχος των γεννήσεων είναι αντίθετος με τη θρησκεία
Το ιρακινό Υπουργείο Σχεδιασμού διέψευσε τις ειδήσεις που κυκλοφόρησαν από τα μέσα ενημέρωσης και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου να ανακοινώσει μέτρα για τον έλεγχο των γεννήσεων στο Ιράκ.
Επιβεβαίωσε, ότι τα νέα είναι εντελώς ψευδή και δεν υπάρχουν τέτοιες τάσεις, επειδή ο έλεγχος γεννήσεων είναι μια διαδικασία που αντιπροσωπεύει ένα δικαίωμα της οικογένειας, καθώς και έρχεται σε αντίθεση με το σύστημα των θρησκευτικών και κοινωνικών αξιών του ιρακινού λαού.
Ο πληθυσμός του Ιράκ έχει ξεπεράσει τα 41 εκατομμύρια
Το ιρακινό Υπουργείο Σχεδιασμού είχε δημοσιεύσει νέα στοιχεία για τον συνολικό πληθυσμό της χώρας ανακοινώνοντας ότι «ο αριθμός του πληθυσμού του Ιράκ ξεπέρασε τα 41 εκατομμύρια το 2021» και ότι ο αριθμός των ανδρών ήταν 51 τοις εκατό και ο αριθμός των γυναικών αποτελούσαν το 49 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού.
Ο πληθυσμός των αστικών περιοχών αντιπροσώπευε το 69,9 τοις εκατό και ο πληθυσμός των αγροτικών περιοχών το 30,1 τοις εκατό. Μάλιστα, αναφέρεται ότι «οι εκτιμήσεις έδειξαν ότι η πρωτεύουσα, η Βαγδάτη, έχει πληθυσμό 8,7 εκατομμύρια άτομα, ή το 21,3 τοις εκατό του συνόλου της χώρας».
Η αύξηση του πληθυσμού φέρνει κινδύνους στη χώρα
Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας, Σαλάμ Σουμαϊσέμ, επισημαίνει ότι «η μη υπολογισμένη ή απρογραμμάτιστη αύξηση του πληθυσμού θα οδηγήσει σε μια διαδικασία αναζήτησης πόρων.
Επομένως, το χάσμα μεταξύ της αύξησης του μεγέθους του πληθυσμού και της έλλειψης πόρων θα είναι μεγάλο, και όσο μεγαλύτερο αυτό το χάσμα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι συγκρούσεις μέσα στην κοινωνία.
Independent Arabia
—
© Βαλκανικό Περισκόπιο –Γιῶργος Ἐχέδωρος