Το ραντεβού με τον κ. Θεοδωρικάκο το περιμένω δηλωσε στον αέρα του Mega ο Κώστας Μπακογιαννης που εξαπέλυσε επίθεση κατα του Θεοδωρικακου απο τον αερα του Mega. Όμως αυτο δεν ηταν το πιο καυτό σημείο της συνέντευξης του Κωστα Μπακογιάννη στο Mega. Εκει που εγινε το μεγαλο μπαμ ήταν οταν αναφερθηκε με καρφιά κατα της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας που ήταν έργο του σημερινού πρωθυοουργου, Κυριακου Μητσοτακη, λέγοντας πως: Μέχρι το 2013-2014 η δημοτική αστυνομία ήταν 1100 άτομα και τώρα είναι 400 – 450.
Κώστας Μπακογιαννης για δημοτική αστυνομία. pic.twitter.com/9YTDjZU6vK
— Μαμά Μπρούνα (@mamaBRUNA) May 14, 2022
Να θυμησουμε πως ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός που με απόφαση του το 2013 κατήργησε εν μια νυκτί τη Δημοτική Αστυνομία. Ειδικότερα η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε με το νόμο 4172 του 2013. Ειδικότερα το άρθρο 81 όριζε ρητά πως «Από την 23η.9.2013 καταργούνται στους δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δη− μοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, εντάσσονται στο πρόγραμ− μα κινητικότητας, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.2 του ν. 4093/2012 (Α΄222). Οποιαδήποτε μετάταξη των ανωτέρω υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας έλαβε χώρα μετά την 9η Ιουλίου 2013 είναι αυτοδικαίως άκυρη».
Μεταξύ των υπογραφόντων ήταν και ο αρμόδιος για το Δημόσιο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης όπως φαίνεται άλλωστε από το σχετικό ΦΕΚ.
Η αυτοδιοίκηση είναι η πραγματική ζωή. Την προηγούμενη εβδομάδα, εγώ έκανα τη δουλειά μου. Εφόσον είχα εξαντλήσει τα άλλα μέσα οφείλω ως δήμαρχος να είμαι το μεγάφωνο των Αθηναίων. Στην Αθήνα έχουμε πρόβλημα που οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε και να συνεργαστούμε για να βρούμε λύση.
Έχουμε κάνει καταγραφή δρόμο – δρόμο και έχουμε φτιάξει το μαύρο χάρτη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην πόλη. Θέλουμε αυτό να το θέσουμε στη διάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να ενισχύσουμε την αστυνόμευση στην πόλη.
Το ραντεβού με τον κ. Θεοδωρικάκο το περιμένω. Αυτό που μετράει είναι το τι κάνουμε, και όχι το τι λέμε. Ελπίζω πως η δημοσιοποίηση του ζητήματος θα μας επιτρέψει να κάνουμε μια νέα αρχή.
Το Σύνταγμα είναι ένα έργο που έχει αργήσει εδώ και δύο δεκαετίες. Υλοποιούμε μια μελέτη που είχε γίνει πριν και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν προχώρησε ποτέ. Στόχος μας ο επανασχεδιασμός της κάτω πλατείας, ένας πράσινος επανασχεδιασμός, με δέντρα και δημόσιο χώρο. Το έργο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα δουλεύεται η Πανεπιστημίου στη ίδια λογική, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου.
Επειδή βιαζόμαστε γινόμαστε πρόχειροι και επιπόλαιοι, και αυτό δεν το θέλουμε, μας ενδιαφέρει η ποιότητα του αποτελέσματος.
Το AirBnB είναι ευλογία και κατάρα. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο. Λέμε επίσης ότι αυτό θα πρέπει να αφεθεί στην αυτοδιοίκηση. Έχουμε γειτονιές στην Αθήνα που έχουν αγγίξει ή ξεπεράσει το σημείο του κορεσμού. Και έχουμε και γειτονιές που θα θέλαμε περισσότερα AirBnB. Μπορούμε να θέσουμε πλαφόν, όχι για να επηρεάσουμε τα δικαιώματα όσων είναι ήδη εκεί και έχουν επενδύσει. Αλλά να θέσουμε ένα όριο και να πούμε ως εδώ, για να έχουμε ισορροπία στην πόλη.
Ζούμε έκρηξη των τιμών. Ο δήμος Αθηναίων μπορεί να εξορθολογήσει τα δημοτικά τέλη, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα. Σε δύο μήνες από τώρα θα υπογράψουμε μια πολύ μεγάλη σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό, που θα γίνει με LED. Αυτό δε σημαίνει μόνο περισσότερο φως, ή περισσότερους αυτοματισμούς. Σημαίνει και τρομερή οικονομία που μπορεί να αγγίξει το 50%. Αυτό θα το μετακυλήσουμε στους δημότες.
Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπάρχει δημοτική αστυνομία. Θα πεζοδρομήσουμε τη Βασιλίσσης Όλγας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Μέχρι το 2013-2014 η δημοτική αστυνομία ήταν 1100 άτομα και τώρα είναι 400 – 450. Οι άνθρωποι δεν επαρκούν και έχουμε και ζήτημα αρμοδιοτήτων. Ζητάμε τη δυνατότητα να μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.
Αν με ρωτήσετε τι με έχει σοκάρει περισσότερο στο δήμο Αθηναίων, ήταν ότι όταν ξεκινήσαμε διαπιστώσαμε ότι τα σχολεία της Αθήνας δεν έχουν πρόσβαση για παιδιά με αναπηρία. Τώρα όλα τα σχολεία της Αθήνας θα αποκτήσουν πρόσβαση για ΑμεΑ. Αυτό δεν εχει σχέση με τον αριθμό των μαθητών. Υπάρχει σχολείο που κάνουμε το αναβατόριο για ένα παιδί.