Κώστας Βαξεβανης: Λογοκρίναν το Documento λέγοντας πως παραβιάζει κανόνες που αφορουν την αυτοκτονια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης ενημερώνει πως:

Τα έχουμε δει όλα. Το Facebook μου έχει αφαιρέσει άρθρο για τον Μητσοτάκη (το Editorial του Documento) γιατί λέει πως παραβιάζει τους όρους αναφορικά με την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό. Ίσως θεωρεί πως αυτοκτονούμε με τον Μητσοτάκη κυβέρνηση. Ποιος ξέρει;

E56D8007 89DF 4BE9 AA03 3B9747B32E9A

Όχι ρε σεις. Δεν έχουμε χούντα. Είναι fake η κατάταξη της Ελλάδας για την ελευθερία του τύπου. Ο Βαξεβανης χτυπάει την Αγία οικογένεια. Μα υπάρχουν αποδείξεις: Οι δημοσιεύσεις του μπορεί να οδηγήσουν τον Μωυσή -Τσιταχ στην αυτοκτονία και αυτοτραυματισμό.

https://twitter.com/gkailariotis/status/1523016980407943171?s=21&t=oEIn7BWEg8csQxK5KTA6QQ

Νομίζω ειδικός στα θέματα που αφορούν τα deal με τη Meta είναι ο Πατέλης και μια ερώτηση ίσως έλυνε το γρίφο. Παρόλα αυτά οποίος μεσολάβησε για τη λογοκρισία του άρθρου σου @KostasVaxevanis δεν γνώριζε τι να τους πει να βάλουν ως εξήγηση και έτσι αιτιολόγησαν στο βρόντο.

Νέα έκθεση «καρφώνει» τον Μητσοτάκη – Κινδυνεύει η πολυφωνία στην Ελλάδα

Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στην περιβόητη λίστα Πέτσα

Μετά την θλιβερή είδηση ότι η χώρα μας βρίσκεται έχει κατρακυλήσει 38 θέσεις πιο χαμηλά σε σχέση με πέρυσι στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, που δημοσιεύεται επί 20 συναπτά έτη από τη διεθνή οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, τα στοιχεία μιας νέας έκθεσης «καρφώνουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την έκθεση του Παρατηρητηρίου για την Πολυφωνία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες υψηλού κινδύνου.

Τα στοιχεία της έκθεσης που δείχνουν ότι χώρα μας βρίσκεται στη ζώνη μεσαίου/υψηλού κινδύνου σε 19 από τους 20 δείκτες που μετράνε την πολυφωνία, παρουσίασε στη Βουλή κατά τη διάρκεια ακρόασης του προέδρου του ΕΣΡ, η αναπληρώτρια τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γκαρά.

Ενδεικτικά, η Ελλάδα βρίσκεται «κάτω από τη βάση» σε ό,τι αφορά:

Τη συγκέντρωση διαδικτυακών πλατφορμών και εφαρμογή του δικαίου ανταγωνισμού
Τη βιωσιμότητα των μέσων ενημέρωσης
Την επιρροή της ιδιοκτησίας και των εμπορικών συμφερόντων στη σύνταξη περιεχομένου
Την ανεξαρτησία των μέσων από πολιτικές επιρροές
Τη συντακτική ανεξαρτησία
Την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων
Την πρόσβαση μειονοτικών ομάδων στα μέσα ενημέρωσης
Τη συμμετοχή και πρόσβαση των γυναικών στα μέσα ενημέρωσης
Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στην περιβόητη λίστα Πέτσα, όταν η κυβέρνηση στο πρώτο κύμα της πανδημίας μοίρασε λεφτά στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» μέσω έκτακτης νομοθεσίας, χωρίς να προσδιορίζονται τα κριτήρια επιλογής των μέσων. «Η κυβέρνηση δημοσίευσε τελικά τη λίστα των μέσων ενημέρωσης αλλά δεν διευκρίνισε τα κριτήρια επιλογής που χρησιμοποιήθηκαν» σημειώνεται στην έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παρατηρητήριο για την Πολυφωνία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Media Pluralism Monitor) είναι φορέας συγχρηματοδοτούμενος από την Ε.Ε και το European University Institute.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ