Συνεχίζεται ο Γολγοθάς για τη Βραζιλιάνα απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη – Το Ελληνικο χάος της στερεί το όνειρό της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο για απόγονο του ήρωα το ’21 με την Πολιτεία να εξακολουθεί να της στερεί το όνειρο να πάρει ελληνική υπηκοότητα.

Τον απόλυτο παραλογισμό βιώνει η απόγονος του θρυλικού αγωνιστή του 1821 Μάρκου Μπότσαρη, Ελιζαμπέτα, την «περιπέτεια» της οποίας για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας ανέδειξε η «Espresso» τον Απρίλιο του 2021 και τον φετινό Μάρτιο.

  • Από τη Γιώτα Φλώρου

Το Τμήμα Πολιτογράφησης Ομογενών Αλλοδαπών του υπουργείου Εσωτερικώντης ζητά με έγγραφό του να στείλει μια νομική πράξη αναγνώρισης τέκνου,η οποία όμως για να είναι έγκυρη πρέπει να υπογραφεί από τον πατέρα της Βασίλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το… 2003!

«Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που ζητάνε. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έχω λάβει πολλά αιτήματα για έγγραφα, δηλώσεις, φωτογραφίες, πιστοποιητικά από το υπουργείο, αλλά αυτό μού προκαλεί τουλάχιστον απογοήτευση!» ξεσπά η 47χρονη μιλώντας στην «Espresso». Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου, η πράξη αναγνώρισης ζητείται επειδή, όταν γεννήθηκε η Ελιζαμπέτα, ο πατέρας της δεν είχε πάρει διαζύγιο από την Ελληνίδα σύζυγό του και δεν είχε προχωρήσει στην αναγνώρισή της ως παιδιού του στην Ελλάδα. «Στη Βραζιλία μόνο το πιστοποιητικό γέννησης δίνει πατρότητα και μητρότητα σε ένα άτομο, και το έχω στείλει πολλές φορές στις ελληνικές Αρχές. Η μη αποδοχή είναι σαν να αρνούνται τη νομιμότητα της κυβέρνησης της Βραζιλίας!» τονίζει η απόγονος του ήρωα του ’21.

botsari

Η απόγονος του «Αετού του Σουλίου» λατρεύει τη χώρα μας και αποτελεί πραγματική «πρέσβειρα» της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος με χειροποίητα ελληνικά γλυκά στο μακρινό Σάο Πάολο. Ωστόσο, έχοντας πλέον ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, δεν μπορεί παρά να μιλάει με σκληρά λόγια για την ελληνική Πολιτεία. «Λυπάμαι για τον ελληνικό τρόπο σκέψης, που δίνει εθνικότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε σταγόνα ελληνικό αίμα ή ελληνικό όνομα, όπως αθλητές, ηθοποιούς, ακόμα και πρόσφυγες» λέει.

Η 47χρονη έκανε πρώτη φορά προσπάθεια να ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας στα 20 της, αλλά οι υπάλληλοι του ελληνικού προξενείου αρνήθηκαν να ασχοληθούν με την υπόθεση. Τελικά, άρχισενα συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα πρώτη φορά το 2014 και τα έστειλε στην Ελλάδα στα τέλη του 2017, όμως έναν χρόνο αργότερα έμαθε ότι η αίτησή της απορρίφθηκε.

fg

Το 2019 έστειλε τα χαρτιά της δεύτερη φορά, αλλά δεν είχε καμία ενημέρωση και αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα, όπου πληροφορήθηκε ότι ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτογραφήσεων Ομογενών Αλλοδαπών στο υπουργείο Εσωτερικών έλειπε σε διακοπές! Το 2020 η πανδημία αποτέλεσε άλλη μία «δικαιολογία» για την καθυστέρηση των διαδικασιών. Τον Σεπτέμβριο του 2021 το προξενείο στο Σάο Πάολο είχε ακόμα μία «τρελή» απαίτηση, ζητώντας της έγγραφα και φωτογραφίες που να αποδεικνύουν την ενεργό συμμετοχή της στην ελληνική κοινότητα της πόλης και τον Ιανουάριο του 2022 έστειλε ξανά το πιστοποιητικό γέννησής της για να λάβει ως απάντηση το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με το πλέον παράλογο αίτημα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ