Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες από το εμπάργκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας προειδοποιεί ότι το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό φυσικό αέριο θα μειώσει το ΑΕΠ κατά 5% το 2022, πυροδοτώντας μια ενεργειακή κρίση και τις βαθύτερες υφέσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Έκανε μάλιστα λόγο για απώλεια 180 δις από την οικονομία της Γερμανίας σε μία τέτοια περίπτωση. Έτσι εξηγείται και η σημερινή παρέμβαση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς που αντέδρασε σθεναρά στις δηλώσεις Μπάιντεν και Ζελένσκι περί επιβολής εμπάργκο στην ρωσική ενέργεια.

Από την άλλη, η Ελλάδα ανέχθηκε να χάσει πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες τον χρόνο για να συμμετέχει στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας. Μια καταστροφική απόφαση, που δείχνει ότι οι άλλες χώρες βάζουν πρώτα τις οικονομίες τους από οτιδήποτε άλλο. ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ