Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν την Μαριούπολη – Διαψεύδουν οι Ουκρανοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο που δείχνει τις πολιτοφυλακές των ρωσοφωνων να υψώνουν τη σημαία της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στη Μαριούπολη, διέρρευσαν πριν από λίγο ρωσικές πηγές. Οι Ουκρανοί πάντως υποστηρίζουν ότι διατηρούν σχεδόν τον πλήρη έλεγχο της πόλης, έχοντας χάσει μόνο την πρόσβαση στη θάλασσα

Το βίντεο συνοδεύεται με κείμενο όπου υποστηρίζει πως η πόλη έχει καταληφθεί εκ των πραγμάτων από τις ρωσικές δυνάμεις, που πλεον κάνουν τις επιχειρήσεις «σκούπα» τις επόμενες ημέρες για την εξουδετέρωση των τελευταίων θέσεων στις γειτονιές που ελέγχονται ακόμα από το τάγμα Αζόφ.

Να σημειωθεί ότι και οι Τσετσένοι έχουν δημοσιεύσει αρκετά βίντεο που το δείχνουν να απελευθερώνουν κατοίκους από τα υπόγεια κατοικιών στην Μαριούπολη.

Ουκρανικές πήγες διαψεύδουν την είδηση για την κατάληψη της πόλης, ισχυρίζονται ότι απλώς έχει χαθεί η πρόσβαση των Ουκρανών στην θάλασσα.

Φωτογραφίες πάντως από τις εξόδους της πόλης, δείχνει ρωσικά μπλόκα να ελέγχουν κάθε ενήλικο άντρα που βγαίνει, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι μέλος της ναζιστικής οργάνωσης των ουκρανών Αζόφ. Σε αυτό το πλαίσιο, τους υποχρεώνουν να δείχνουν τα τατουάζ που έχουν, διότι τα μέλη της οργάνωσης συνήθως έχουν ναζιστικά σύμβολα.

AB3A4C28 1DE3 4D2C 9717 B2241351DDB1 91F7FC23 C33D 4625 B106 7D9F2367CB4EΠληροφορίες από το newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ