«Βροχή» από κυρώσεις εξακολουθεί να δέχεται η Ρωσία για μια ακόμη ημέρα, παρά το γεγονός ότι, προς στιγμήν, σταμάτησαν οι εχθροπραξίες στο ουκρανικό έδαφος, τουλάχιστον για όσο διήρκησαν οι διαπραγματεύσειςανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο, οι οποίες, ουσιαστικά, οδήγησαν στη συμφωνία περί… πραγματοποίησης νέου γύρου επαφών.
Με το που ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων, πάντως, δεκάδες εκρήξεις συντάραξαν το Κίεβο, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν πως, λίγο μετά τις 18:00, υπήρξαν ισχυρές εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες, με τους κατοίκους να καλούνται να κατευθυνθούν στο πλησιέστερο καταφύγιο.
Όσο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προς ώρας φαίνεται να ενοχλήθηκε κυρίως από το γεγονός της ενίσχυσης της Ουκρανίας σε όπλα και πυρομαχικά από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει απειλές μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, προειδοποιώντας τες για συνέπειες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, το ρωσικό ΥΠΕΞ σημειώνει σε έντονο ύφος πως «αυτοί που προμηθεύουν με φονικά όπλα την Ουκρανία, θα αναλάβουν την ευθύνη των όπλων που θα χρησιμοποιούν στη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης», συμπληρώνοντας πως «τα βήματα που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Μόσχας δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση».
Εξάλλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι ζητεί την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους, την «αποναζιστικοποίηση» της ουκρανικής κυβέρνησης και ένα «ουδέτερο καθεστώς» του Κιέβου, ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της εισβολήςστο Ουκρανία. Από την πλευρά του, ο Μακρόν ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του, για το διάστημα που διαρκούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, να εφαρμοστούν τα εξής: άμεση διακοπή όλων των επιθέσεων κατά πολιτών, προστασία των αστικών υποδομών και εξασφάλιση των οδικών αξόνων, πρωτίστως δε εκείνων που βρίσκονται νοτίως του Κιέβου.