Έστρωσαν ένα δρόμο με πέτρες που αν και εικαστικά είναι ωραίες, ταυτόχρονα είναι και ‘άγριες’ με αποτέλεσμα τα οχήματα και τα ασθενοφόρα που επισκέπτονται το νοσοκομείο μας να ‘χοροπηδάνε’ και να δημιουργεί κραδασμούς στα οχήματα (αυτοκίνητα και ασθενοφόρα) και οι ασθενεις με κατάγματα κυρίως να ζουνε ένα εφιάλτη μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομειο ή μέχρι να απομακρυνθούν απο αυτο.
Πυρ ομαδόν από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, τους αυτοκινητιστές ΤΑΧΙ και τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, δέχεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για την ανακατασκευή, έτσι όπως έγινε, της οδού Ελένης Ζωγράφου η οποία οδηγεί στο νοσοκομείο και στην Άνω Πόλη. Όλοι τους, με επιστολές και δηλώσεις τους, ζητούν από τον δήμο να προχωρήσει στις αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα τα οποία προκάλεσε η πρόσφατη ανακατασκευή του δρόμου. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοκινητιστές, όπως και ο ΟΣΕΘ θέτουν δύο ζητήματα: το πρώτο αφορά τους κραδασμούς που προκαλούνται σε ασθενοφόρα, λεωφορεία του ΟΑΣΘ και ταξί εξ αιτίας της κακής κατάστασης του οδοστρώματος, μετά την ανακατασκευή του και δεύτερον, τα κυκλοφοριακά προβλήματα τα οποία οφείλονται στις παράνομες σταθμεύσεις.
Σε επιστολή του την οποία απέστειλε στις 14 Φεβρουαρίου το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδης, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέτει υπόψη τους τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν με την αλλαγή του ασφαλτοτάπητα στην οδό Ελένης Ζωγράφου που εξυπηρετεί το νοσοκομείο. Στην επιστολή αναφέρεται ότι «πρώτον οι πέτρες οι οποίες τοποθετήθηκαν, αν και εικαστικά είναι ωραίες, ταυτόχρονα είναι και ‘άγριες’ με αποτέλεσμα τα οχήματα και τα ασθενοφόρα που επισκέπτονται το νοσοκομείο μας να ‘χοροπηδάνε’ και να δημιουργεί κραδασμούς στα οχήματα (αυτοκίνητα και ασθενοφόρα), με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που μεταφέρουν. Επίσης με την τοποθέτηση πασσάλων στα πεζοδρόμια τα αυτοκίνητα σταθμεύουν κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη διέλευση των οδηγών, των ασθενοφόρων και των λεωφορείων». Το σωματείο κλείνει την επιστολή του λέγοντας «παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».
Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου Στέφανος Χατζηλιάδης είπε πως για τα προβλήματα αυτά ενημέρωσε τον κ. Κυριζίδη «ο οποίος μου μίλησε απαξιωτικά και μου είπε πως ‘αν μου το πει η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, εγώ την επόμενη μέρα σού το ρίχνω άσφαλτο’. Επίσης, όταν προ ημερών ήρθε εδώ ο κ. Ζέρβας, η αντιπρόεδρος του σωματείου μας του εξέφρασε τα παράπονα για την κατάσταση του δρόμου και ο δήμαρχος της είπε ότι ‘βλέπουμε παντού μόνο προβλήματα’». Ο κ. Χατζηλιάδης αναφέρει, επίσης, ότι «άρρωστοι, κυρίως αυτοί με κακώσεις, που έρχονται στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο μάς λένε ότι αυτά είναι τα πιο φρικτά διακόσια μέτρα της ζωής τους καθώς το ασθενοφόρο χοροπηδάει».
Ο πρόεδρος του ΕΡΜΗΣ
Ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ΤΑΧΙ Θεσσαλονίκης ο «Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης, δήλωσε στη Voria.gr ότι «πράγματι, μας δυσκολεύει πολύ η κατάσταση του δρόμου. Θα έπρεπε να είναι διαφορετική καθώς, ως επί το πλείστον μεταφέρουμε ασθενείς οι οποίοι παραπονούνται. Αναγκαζόμαστε βεβαίως να πάμε πολύ σιγά για να μην τους καταπονούμε. Νομίζουμε πως δεν ήταν η καλύτερη δυνατή λύση ο τρόπος με τον οποίο στρώθηκε εκεί η πέτρα». Το πρόβλημα αυτό, μαζί και με άλλα, θα το θέσει ο κ. Λεοντιάδης σε συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
ΟΑΣΘ – ΟΣΕΘ
Επιστολές προς τον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν αποστείλει πριν από λίγες ημέρες το σωματείο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας. Στην επιστολή του το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αναφέρει ότι «μετά την αντικατάσταση του οδοστρώματος στην οδό Ελένης Ζωγράφου, το ψηφιδωτό πλακάκι που τοποθετήθηκε προκαλεί έντονους κραδασμούς στα διερχόμενα λεωφορεία, με αποτέλεσμα την καταπόνηση των οχημάτων αλλά κυρίως του επιβατικού κοινού». Σημειώνεται στην επιστολή ότι «οι οδηγοί καθημερινά γίνονται αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών του επιβατικού κοινού» και ζητείται «όπως εξεταστεί η δυνατότητα παρεμβάσεων για ομαλοποίηση του οδοστρώματος».
Στη δική του επιστολή προς τον δήμο Θεσσαλονίκης και προς την Τροχαία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Τόσκας ζητά την παρέμβασή τους ώστε να πάψει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης «καθώς στην περιοχή οι κλίσεις εδάφους είναι έντονες και δυσχεραίνεται η διέλευση των αστικών λεωφορείων». Σε απάντησή τους σε αυτήν την επιστολή ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας γίνονται έλεγχοι «βεβαιώνοντας το σύνολο των παραβάσεων που διαπιστώνουν» και διαβεβαιώνει ότι «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν».