Καθημερινή εκατόμβη νεκρών και η κυβέρνηση συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση βυθισμένη στη λογική του αυτοθαυμασμού και της ωραιοποίησης των πάντων επιχειρεί με κάθε τρόπο να απαξιώσει τη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ένα υψίστης σημασίας συνταγματικό δικαίωμα».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στο «επιτελικό μπάχαλο» από τη διαχείριση της κακοκαιρίας και απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό πολιτικής προστασίας, διερωτήθηκε «πόσο αξιόπιστο είναι σε μια κρίσιμη σύσκεψη για την επικειμένη κακοκαιρία στην οποία συμμετέχουν και ιδιώτες να μην κρατιούνται πρακτικά», ενώ ζήτησε διευκρινίσεις «για ποιο λόγο η αποζημίωση των εγκλωβισμένων της Αττικής Οδού αφορά το ίδιο το όχημα και όχι τους επιβαίνοντες σε αυτό». Για το τελευταίο μάλιστα ζήτημα, εξέφρασε την απορία του «πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής και όχι τριτοκοσμικής χώρας να τηλεφωνεί σε ιδιωτική εταιρεία και να τους λέει δώστε 2.000 ευρώ». «Η κακή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας», τόνισε, «δεν ήταν λόγω έλλειψης μέσων, αλλά λόγω έλλειψης συντονισμού με το να ρίχνει ο ένας ευθύνες στον άλλο».

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε δριμεία κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας λέγοντας ότι «μέχρι και σήμερα, 23.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και οι περισσότεροι από αυτούς αδίκως, λόγω των απίστευτων ιδεοληψιών που έχει η κυβέρνηση για τη μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μια στάση της δεξιάς που δεν είναι τωρινή, αλλά διαχρονική». «Αφήσατε το ΕΣΥ στην τύχη του. Δεν προκηρύξατε καμία θέση μόνιμου υγειονομικού προσωπικού παρά μόνο συμβασιούχων. Πήρατε τους γιατρούς από τις δομές της ΠΦΥ και τους πήγατε στα εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς να αντικαταστήστε τα κενά που δημιουργήθηκαν. Αν είχατε προσλάβει, μετά την πρώτη φάση της πανδημίας, μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές και τους είχατε κάνει ταχύρρυθμη εκπαίδευση θα είχαμε πολύ λιγότερες απώλειες συνανθρώπων μας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε η θνητότητα κατά 20% όχι από τον covid αλλά από άλλες παθήσεις, επειδή ανεστάλησαν πολλά χειρουργεία και έχουν κλείσει πολλές κλινικές».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στο δράμα που ζουν οι ανασφάλιστοι, στους οποίους η κυβέρνηση στέρησε το δικαίωμα να συνταγογραφούν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους σε συμβεβλημένους γιατρούς, στέλνοντάς τους στα νοσοκομεία, όπου ο κίνδυνος να κολλήσουν covid είναι μεγαλύτερος. Τόνισε δε, ότι «αποκορύφωμα αυτής της απαράδεκτης και απάνθρωπης συμπεριφοράς της κυβέρνησης, αποτελούν οι νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση, η ομοσπονδία και ο σύλλογος των οποίων απευθύνουν έκκληση τόσο για το ζήτημα της συνταγογράφησης όσο και για το γεγονός ότι δεν γίνεται έλεγχος με τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στις μονάδες αιμοκάθαρσης του ιδιωτικού τομέα, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος μεγάλης διασποράς και να ταλαιπωρούνται οι αιμοκαθαρόμενοι. Όσον αφορά τους 7.500 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι είναι εκτός συστήματος, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν προέβη στην αντικατάστασή τους αλλά ούτε και βρήκε έναν τρόπο να τους επαναφέρει υποχρεώνοντάς του για παράδειγμα να κάνουν καθημερινά rapid τεστ, προκειμένου να συμβάλλουν στο σύστημα Υγείας».

Εν συνεχεία αναφερόμενος στην ακρίβεια που έχει γονατίσει τα νοικοκυριά, πρότεινε ένα μέρος των χρημάτων από τα 3 δις ευρώ που θα εισπραχθούν από τον ειδικό φόρο πετρελαίου και φυσικού αερίου, να κατευθυνθεί άμεσα στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, προκειμένου να ελαφρυνθούν τα δοκιμαζόμενα και γονατισμένα από την κρίση νοικοκυριά.
Ο Π. Κουρουμπλής κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις, λέγοντας ότι «ενώ η ΝΔ προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα είναι με ρυθμό διπλάσιο από τον ρυθμό ανάπτυξης, η αύξηση που τελικώς έκανε ήταν μόλις 2%, τη στιγμή που η ανάπτυξη είναι 8%», λέγοντας πως «για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση κορόιδεψε τον ελληνικό λαό».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι «η διαχείριση κρίσιμων γεγονότων αναδεικνύει δύο διαχωριστικές γραμμές. Εκείνους που πιστεύουν ότι καίριοι τομείς πρέπει να έχουν δημόσιο χαρακτήρα, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο αν και αποδεκατισμένο λόγω των κυβερνητικών παραλείψεων, στέκεται και μάχεται απέναντι στην πανδημία, και σε εκείνους που είναι υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης των πάντων, με τις γνωστές συνέπειες».

«Θα πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί το ΕΣΥ και η ΠΦΥ στην κοινότητα γιατί κάποια στιγμή και ευχή όλων είναι η πανδημία αυτή να σταματήσει, αλλά θα έρθουν νέες πανδημίες και επιδημίες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ