Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή πολιτική διαχείρισης της τουρκικής απειλής και να ετοιμάσει το έθνος για πόλεμο.
Οι κατά καιρούς πανομοιότυπες,πάνω κάτω,δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ,και πάντοτε
κατα ξηρά αέρα και θάλασσα επεκτατικές,πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής,παραμεριζομένης της δήλωσης του δικού
ΥΠΕΞ να μήν «τσιμπάμε», απαντάμε:
Να μην απαντάμε,ναί, αλλά το τσιμπάμε να μην είναι «ξενοιασιά». Ιδιαίτερα μετά, τα, κατά Ακάρ, εμπρός από το στόμα τους εορτάζοντα νησιά, να τον δείχνουν μαζί με
το Καστελόριζο, τον άμεσα συνδεδεμένο στόχο τους, που είναι το μισό Αιγαίο.
Ταυτόχρονα δε μεταδίδεται ότι στις ΗΠΑ ο σχεδιαστής όλων αυτών Καλίν,περιοδεύει αιτώντας συναντήσεις με όπου βρεί να πιάνεται «πόμολο».
Πασιφανώς η Τουρκία «λυσσάει» να ρεφάρει ότι μπορεί από την χασούρα. Ποιά χασούρα; Μα ποιάν άλλη από αυτή που επέρχεται στη Λιβύη, έχοντας βασίσει στη χώρα αυτή, πολλά περισσότερα από αυτά που εμείς νομίζαμε, διατελώντας εν υπνώσει αφού δεν αντιληφθήκαμε τεκταινόμενα δίπλα μας και να τα προλάβουμε.
Πως αλλιώς να εξηγηθούν οι βαρύγδουπες σχετλιαστικές δημοσιεύσεις / ανακοινώσεις στα κατ ευφημισμόν ΜΜΕ πώς ο Ακάρ έφαγε πόρτα στήν τότε, επίσκεψη του στή Λιβύη, και μετ ολίγον να παρακολουθούμε αμήχανοι την υπογραφή συμφώνου καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ τους;
Τι ασφαλιστικά μέτρα είχαμε ζητήσει να ληφθούν ώστε υπηρεσιακοί Πρωθυπουργοί να μην έχουν δυνατότητα να προβαίνουν σε τέτοιες Διεθνείς, με υπογραφή Πρωτοκόλλων,συμφωνίες;
Συμφωνίες που βάναυσα αντιτίθενται προς το διεθνές Δίκαιο, από έναν τυχάρπαστο; Η αναβολή των εκλογών στήν Λιβύη λέει τα πάντα, και θυμίζει μία άλλη καρμπόν αναβολή παράδοσης καθηκόντων, πάλι στήν Λιβύη, υπηρεσιακών Πρωθυπουργών,μέχρι να εξευρεθεί ο τωρινός, από τον Σάραντζ, οποίος Σάραντζ ουδέποτε αιτιολόγησε την τότε παραίτησή του, ούτε τούς λόγους της τότε παράτασης αυτής,και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται σήμερα!
Οι εκλογές εκεί δεν θα διεξαχθούν αν δέν βεβαιωθούν εκ των προτέρων οι Τούρκοι για δικό τους αποτέλεσμα. Ζητούν χρόνο να παραπλανήσουν τούς περί Χαφτάρ και όχι μόνο, πράττοντας όπως πάντα τά ίδια. Τί άλλο από διανομή αξιωμάτων, όπως και τα μερτικά στα πετρέλαια, λες και είναι δικά τους. Και όλα αυτά με έναν τρόπο πολύ εύκολα ανακλητό, στα ψιλά γράμματα, όταν πλέον εδραιωθούν.
Επίσης όμως μεταδίδεται ότι διεξάγονται παράλληλα καί συνομιλίες Ελλάδας Λιβύης. Επί τέλους και κάτι καλό εφόσον όλα πάνε καλά να καταλάβουν οι Λίβυοι, οι μή ταϊσμένοι, περί τίνος πρόκειται αντιβαίνοντας στο δίκαιο των θαλασσών.
Ίσως και αυτό να είναι και η αιτία της «λύσσας» των Τούρκων. Μακάρι, και ότι καλό προκύψει.