Ένα δημοσίευμα τέτοιες μέρες του 2015 από την Καθημερινή, όχι την Αυγή αλλά την Καθημερινή, αποδεικνύει περίτρανα την κατάσταση που βρισκόταν το έθνικό σύστημα υγείας πριν αναλάβουν οι «Πολάκηδες».
Με 26 άτομα να νοσηλεύονται με εποχική γρίπη, είχαν μπλοκάρει οι ΜΕΘ! Αυτό ακριβώς παρέλαβε ο ΣυΡιζΑ και οι ΑΝΕΛ το 2015. Χτίζοντας από την αρχή την δημόσια υγεία που είχε ήδη καταστραφεί.
Εάν λοιπόν το 2015 δεν είχε έρθει ο Πολάκης στην εξουσία για να περισώσει το έθνικό σύστημα υγείας από την καταστροφή, σήμερα πολύ απλά, θα πεθαίναμε στους δρόμους. Και το Μπέργκαμο θα έμοιαζε παράδεισος.
Άσχετα πάντως με την προπαγάνδα, ο Μητσοτάκης ποτέ δεν έκρυψε την πρόθεσή του να διαλύσει το έθνικό σύστημα υγείας. Το έκανε ως κυβερνητικός υπουργός, το διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. Και ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία ακριβώς με αυτό το πρόγραμμα.
Άσχετα εάν τώρα επικοινωνιακά παριστάνει τον υπέρμαχο του ΕΣΥ. Διότι απλούστατα αποδείχτηκε ότι το νεοφιλελεύθερο σχέδιο του, θα ήταν ακόμα πιο ολέθριο και από την ίδια την διακυβέρνηση του. Εάν λοιπόν δεν είχε μεσολαβήσει ο Πολάκης για μια πενταετία ώστε να αναστήσει το έθνικό σύστημα υγείας, σήμερα οι 20.000 νεκροί συμπολίτες μας θα φάνταζαν ως «επιτυχία»…
Δείτε το δημοσίευμα:
Με ασθενείς με συμπτώματα γρίπης έχουν «γεμίσει» τις τελευταίες ημέρες οι μονάδες υγείας του ΕΣΥ, καθώς έχουμε μπει για τα καλά στην περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης και η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών αναμένεται φέτος να είναι «έντονη». Εως χθες το απόγευμα είχαν δηλωθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 12 θάνατοι λόγω γρίπης ενώ 25 ασθενείς παρέμεναν νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω επιπλοκών της νόσου.
Συνολικά, από την αρχή της φετινής επιδημίας έως και χθες είχαν χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ 45 άτομα. Την ίδια στιγμή, σοβαρή καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των τριών Κέντρων Αναφοράς της γρίπης παρατηρείται φέτος με αποτέλεσμα τα εργαστήρια που έχουν ευθύνη τόσο τη διάγνωση της νόσου όσο και την επιτήρηση της γρίπης για τη χώρα μας (στελέχη του ιού που επικρατούν, ενδεχόμενες μεταλλάξεις τους, ενδεχόμενη αντοχή σε αντιικά φάρμακα κ.ά.) να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες αντλώντας ιδίους πόρους.