Mηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη ΔΕΗ: Αποχρώσες ενδείξεις χειραγώγησης μετοχών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποινικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ και τα όσα έγιναν με τη μετοχή της ΔΕΗ.

Έξι δικηγόροι μεταξύ των οποίων ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ, Αγης Τάτσης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σε αυτή οι δικηγόροι, αφού παραθέτουν μία σειρά από δημοσιεύματα μεταξύ αυτών και του documentonews.gr, επισημαίνουν πως υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του documentonews.gr, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου (δυο ημέρες μετά τις διθυραμβικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της πώ-λησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ αντί 2,1 δις ευρώ) η μετοχή της ΔΕΗ έφτασε στα 10,5 ευρώ. Πρόκειται για μία αύξηση της τιμής της μετοχής κατά 6,06% σε σχέση με τη συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου. Η αύξηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να «τσιμπήσουν» πολλοί μικροεπενδυτές. Τις επόμενες μέρες όμως η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ κατέγραψε μία συνεχή και ανεξήγητη πτώση. Την περασμένη Παρασκευή 24/9, μια ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να ασκήσει τα δικαιώματα του το ελληνικό δημόσιο, η μετοχή έκλεισε στα 7,98 ευρώ. Με τις απώλειες να ανέρχονται σε 24% από την «ανεξήγητη» πτώση.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Documento αποκάλυψε στο φύλλο της Κυριακής, το αμαρτωλό παρελθόν της εταιρείας που εξαγόρασε το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ. Πρόκειται για τη Spear WTE Investments Sarl, μέλος του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA).

Σύμφωνα με οσα αποκάλυψε το Documento η Macquarie, μια αυστραλιανή πολυεθνική ανεξάρτητη τράπεζα επενδύσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, προκάλεσε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό σκάνδαλο στο Λονδίνο. Επίσης η Macquarie, που είχε εξαγοράσει τη μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης, την Thames Water, είχε σχηματίσει ένα αχανές δίκτυο με υπεράκτιες εταιρείες μέσω των οποίων διοχετεύονταν χρήματα που είχε λάβει μέσω δανειοδότησης επικαλούμενη το όνομα της θυγατρικής της Επιπλέον η ίδια εταιρεία όταν τελικά αποχώρησε από την Thames Water την άφησε με 2 δισ. λίρες χρέος κι ενώ οι μέτοχοί της είχαν πλουτίσει από την είσπραξη υπέρογκων μερισμάτων, ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο και στη Γερμανία.

Δείτε εδώ τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο:

E4250352 C4AC 4D78 80AC D46D9BE8DFF3

7F992CAD DAA3 4755 83BE 51189F923DBF

ΔΗΜΟΦΙΛΗ