Αποκαλυπτική η εφημεριδα Δημοκρατια σημερα που κανει πρωτοσέλιδο τα περίφημα 50.0000 ευρω που δόθηκαν για την προώθηση του σχεδίου Αναν σε σημερινό υπουργο της Κυβέρνησης.
Η εφημεριδα αποκαλύπτει πως ο υπουργος είχε χρηματοδοτηθεί για να προωθήσει το σχεδιο Αναν. Να θυμίσουμε οτι το θεμα ήρθε χθες στην επικαιρότητα μετά απο αποκαλύψεις του Μιχάλη Ιγνατιού αλλα και μέσω ενός παλιότερου άρθρου απο την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, τον Μάιο του 2005, το οποίο υπογράφει ο Μάκης Πολάτος.
Άρθρο που επιβεβαιώνει πλήρως την αποκάλυψη του Μιχάλη Ιγνατίου, του κορυφαίου δημοσιογράφου που έχει αποδείξει τον πατριωτισμό του αρκετές περιπτώσεις, για τα «μαύρα δολάρια» που δόθηκαν ώστε να προωθηθεί το εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν!
Το άρθρο λοιπόν αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης είχε λάβει 50.000 € για να προωθήσει το σχέδιο Ανάν, γεγονός μάλιστα που αναγκάστηκε να παραδεχτεί και ο ίδιος. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:
«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», 1 Μαϊου 2005, σελ. 25
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ / Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΝΑΙ»: Του ΜΑΚΗ ΠΟΛΛΑΤΟΥ, Ποιοι πήραν (;) τα «αργύρια» του ΟΗΕ για το Σχέδιο Ανάν
Το Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής – Εξωτερικής Πολιτικής, η χρηματοδότηση για το «Πρόγραμμα της Κύπρου», αλλά και κάποιες περίεργες συμπτώσεις
Αμείλικτα ερωτήματα για τον ρόλο τις διασυνδέσεις, τη χρηματοδότηση αλλά και τις εξαρτήσεις ελληνικών οργανώσεων και ιδρυμάτων από ξένες κυβερνήσεις ή οργανισμούς που «εργάζονταν» για την αποδοχή του σχεδίου Αναν, προκύπτουν από τα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα σήμερα το «ΘΕΜΑ»
Στις αρχές του 2004, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων υπό τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μπούργκενστοκ, ο κ. Κόφι Ανάν είχε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι απαιτείται επικοινωνιακή εκστρατεία, προκειμένου οι δύο κοινότητες να αγκαλιάσουν το σχέδιο επίλυσης.
Τι ακρίβως εννοούσε ο κ. Ανάν; Πόσα χρήματα διέθεσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της διευθέτησης; Ποιος ο ρόλος της Ουάσιγκτον; Πώς εκταμιεύθηκαν τα χρήματα που πρόσφεραν οι «νονοί» του Σχεδίου Ανάν; Τι περιλάμβανε η καμπάνια υπέρ του «ναι» (έγκριση Σχεδίου) και ποιοι εργάστηκαν για να μεταβάλουν την απόφαση των Ελληνοκυπρίων; Τι συνέβη τελικώς;
Στις 10 Φεβρουαρίου του 2003, το Εληνικό Ίδρυμα για την Αμυντική και Εξωτερική Πολιτική (ΕΛΙΑΜΕΠ) αποστέλλει αίτηση ζητώντας χρηματοδότηση από το Office for Project Services-UNOPS των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΟΗΕ, United Nations Development Programme-UNDP.