Δεν ίδρωσε, από ό,τι φαίνεται, το αυτί κανενός από τη χθεσινή προειδοποίηση της «δημοκρατίας» για το μη ορθό της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στις εγκαταστάσεις ΜΚΟ, της οποίας η δράση έχει λάβει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η οποία έφτασε μέχρι και να «καταγγείλει» τη χώρα μας στον ΟΗΕ, επειδή… τολμά να υπερασπίζεται τα σύνορά μας!
Ο Αμερικανός πρέσβης, λοιπόν, όχι μόνο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ «Άρσις», τις οποίες η αμερικανική πρεσβεία είχε μάλιστα επιδοτήσει με 25.000 ευρώ, αλλά δήλωσε και συγκινημένος για το έργο που γίνεται σε αυτές, συνομιλώντας μάλιστα αρκετή ώρα με τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή. Μάλιστα, σε ένα από τα «διαμερίσματα» έλαβε δώρο έναν πίνακα από μια 17χρονη Σομαλή. Ο κ. Πάιατ ζήτησε να μάθει από το κορίτσι λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκε στην Ελλάδα και άκουσε τη 17χρονη να του αφηγείται όλη τη διαδρομή της, μέχρι να φτάσει στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα και να βρει καταφύγιο σε δομή της «Άρσις».
Υποθέτει κανείς ότι ύστερα από τέτοιου είδους επικοινωνιακές καμπάνιες κάθε προσπάθεια από πλευράς ελληνικού κράτους να ασκήσει έλεγχο επί της δράσης της συγκεκριμένης ΜΚΟ, εγκαταλείπεται… διά παντός!
«Φανταστική ημέρα» για τις σχέσεις Αμερικής – Ελλάδας
Κατά το υπόλοιπο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πάιατ έκανε λόγο για μια «φανταστική ημέρα» για τις σχέσεις Αμερικής – Ελλάδας και ιδιαίτερα για τη συνεργασία με την πόλη της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την υπογραφή ενός μνημονίου για τη χρηματοδότηση του εργαστηρίου τεχνολογίας της Eduact, που εδρεύει στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ.
Η Eduact είναι ένας οργανισμός τεχνολογίας και διαδραστικής εκπαίδευσης που προάγει την ανακάλυψη της γνώσης. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα μπορούν να εξασκούνται ή να πραγματοποιούν τις τεχνολογικές εργασίες τους μεμονωμένα άτομα ή ομάδες νέων της πόλης.