Από τον αγώνα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, δολοφονημένος στην Βάρη.
Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν πρωταθλητής στην πυγμαχία, με ταραχώδη ζωή. Είχε κατηγορηθεί για δολοφονία, ήταν φυγόδικος, πέρασε μερικούς μήνες στη φυλακή όταν συνελήφθη, εντέλει αθωώθηκε στο δικαστήριο.
Ήταν αθλητής του Παναθηναϊκού, αλλά το 2018 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος με ανάρτηση του στο ίνσταγκραμ το 2018 περιέγραφε τον λόγο της μεταγραφής:
«Και κάπως έτσι, ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνεται εδώ, μετά από μια ιδανική διαδρομή. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο και όλους όσους συνεργαστήκαμε στο χρονικό διάστημα αυτό. Μα πρωτίστως τον Γιάννη Αϊδινιώτη, τον σπουδαίο δάσκαλο πυγμαχίας και πολύ δοτικό άνθρωπο που με πίστεψε και με στήριξε περισσότερο από όλους.
Πλέον, όμως, ο κύκλος του Παναθηναϊκού έχει κλείσει και ένας νέος ανοίγει. Αυτός του Ολυμπιακού. Της μεγάλης ομάδας της Ελλάδας. Αρχικά, όταν με προσέγγισαν, δεν σας κρύβω ότι ήμουν αρνητικός. Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Έτσι, με πολύ προσεκτικές και προσεγμένες κινήσεις μου έδειξαν ότι με ήθελαν πάρα πολύ για να αποτελέσω κομμάτι αυτού του ιστορικού συλλόγου. Οι ενδοιασμοί που είχα στο μυαλό μου κάμφθηκαν μετά από μια συνάντηση που είχα με τον κύριο Μιχάλη Κουντούρη. Η πρόταση του ήταν τέτοια που δεν μπορούσα να πω όχι. Άλλωστε μην ξεχνάτε, ότι δεν εξασκώ το μποξ ως χόμπι. Αν κάποιοι το νομίζουν αυτό, κάνουν μεγάλο λάθος. Ζω από αυτό.
Από εδώ και πέρα, προέχει η σκληρή δουλειά, η συγκέντρωση και η πειθαρχία. Ο στόχος μου δεν είναι άλλος από την συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα!»
Εντέλει, τον πρόλαβε ο θάνατος σε ένα – όπως όλα δείχνουν – συμβόλαιο, την ώρα που βρισκόταν στην οδό Παπανδρέου στην Βάρη, στον αριθμό 22, ως συνοδηγός σε αυτοκίνητο. Τον προσέγγισαν άγνωστοι που επέβαιναν επίσης σε αυτοκίνητο και τον δολοφόνησαν.
Τάσος Μπερδέσης: Η συμμετοχή στο Survival οι κατηγορίες για δολοφονία, η φυλακή, η απόπειρα αυτοκτονίας
2006, 2013, κατηγορίες για προστασία και δολοφονία. Δραπέτευσε στην Βουλγαρία, συνελήφθη. Έκανε φυλακή και αθωώθηκε στο δικαστήριο.
Ο Τάσος Μπερδέσης είχε περάσει αρκετές δυσκολίες στην ζωή του, οι οποίες των έριξαν, αλλά εκείνος κατάφερε να σηκωθεί και να σταθεί ξανά στα πόδια του. Μέχρι σήμερα το πρωί…
Πριν μερικά χρόνια, κατηγορήθηκε για ότι ήταν μέλος ανθρώπων της νύχτας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ενάμιση χρόνο να είναι φυγόδικος στην Βουλγαρία και να μείνει για λίγους μήνες στην φυλακή.
«Το 2008 στην Πάτρα συνέλαβαν πολύ κόσμο. Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Όποιος ήταν πυγμάχος τότε θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία.
Στο δικαστήριο όμως αθωώθηκα και μάλιστα ομόφωνα», έλεγε ο Τάσος Μπερδέσης στο Εγώ και συνέχισε για τους μήνες στην φυλακή.
«Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε; Η φυλακή ήταν μεγάλη εμπειρία.
Από τη μια μου κόστισε , από την άλλη όμως έμαθα πολύτιμα πράγματα. Η ζωή σε ρίχνει κάτω. Εσύ επιλέγεις αν θα σηκωθείς».
Το διάστημα που ήταν φυγόδικος έμενε στην Βουλγαρία ενώ όταν ήταν στην Αθήνα πήγαινε στον Άγιο Κοσμά για προπονήσεις.
Ενώ τον έβλεπαν αρκετοί κανείς δεν πήγε στην αστυνομία να τον «καρφώσει» γιατί όπως είπε ο ίδιος στην συνέντευξή του ήξεραν ότι ήταν αθώος.
Οι δυσκολίες όμως για τον πυγμάχο δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στην συνέχεια κατηγορήθηκε για τον θάνατο συναθλητή του.
«Και εκεί αθωώθηκα. Το παιδί ήταν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. Είχε ένα ατύχημα με την μηχανή, από το οποίος όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε ένα ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Μου κόστισε πολύ. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδελφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ».
Τέλος, ο Τάσος Μπερδέσης αποκάλυψε ότι όταν ήταν φυγόδικος είχε σκεφτεί να βάλει τέλος στην ζωή του, αλλά δεν ήταν τόσο δυνατός για να το κάνει.
Το έκαναν σήμερα το πρωί, άλλοι για αυτόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθειά του να μπει πάλι στον χώρο της νύχτας στην Πάτρα, ήταν καθοριστική για την δολοφονία του.